«Волинь» повертається у прем’єр-лігу

Волинські вболівальники кілька років чекали цієї події

Волинські вболівальники кілька років чекали цієї події

Ще минулого тижня, коли ПФК “Севастополь” у пропущеному матчі переміг ФК “Львів” з рахунком 1:0, луцька “Волинь” стала недосяжною для львів’ян і офіційно оформила вихід до прем’єр-ліги. Матчі з “Прикарпаттям” та “Олександрією”, які залишилося зіграти на той момент лучанам, уже нічого не вирішували. Однак Віталій Кварцяний поставив собі за мету повернутися в еліту з першого місця. У суботу його підопічні розгромили клуб з Івано-Франківська з рахунком 5:1. Після цієї перемоги головний тренер “Волині” щиро поспілкувався з журналістами і навіть просльозився, згадавши про те, що з кимось із футболістів доведеться розлучитися.
– Сьогодні всі бачили, що хлопці грали дуже добре. Останні перемоги згуртували їх. Кожна гра все більше допомагала відчувати партнерів. Наша команда показує переможну гру вже 10 матчів поспіль.
Розчарувало мене лише те, що “Севастополь” забив переможний гол за вісім хвилин до кінця гри. Але ми будемо боротись до останнього. Для нас дуже важливо добре зіграти в Олександрії, а також будемо сподіватися, що ФК “Львів” зможе відібрати очки у “Севастополя”.
– Які плани на міжсезоння?
– У нас раніше було сто питань, а зараз їх стало тисяча сто. Необхідно вирішувати дуже багато: побудувати трибуну на тисячу місць на стадіоні “Підшипник” для дублюючого складу, відремонтувати роздягальні, але головне, що там поле в доброму стані. Після цього наші вболівальники зможуть бачити до восьми матчів на місяць – буде змога ходити на ігри основи та дублерів.
Приїжджає дуже багато агентів, пропонують футболістів. Ми шукаємо дешевше, а кожен хоче продати дорожче. Всі не проти нас обманути, підставити. Передивились півтора десятка іноземців. З деякими практично уклали контракт. Стоїть питання посилитись ще п’ятьма-шістьма гравцями. Зараз думаю, кого залишити у команді. Бо вона у нас хороша.
На сьогодні у нас на примітці два українських футболісти. Маємо ще бразильця, який за молодіжну збірну грав. Є також два румуни.
Ще хочеться, щоб мерія виконала свої обіцянки. Я з мером місяць тому розмовляв, він обіцяв: “Як тільки виходиш в Прем’єр-лігу, бігові доріжки я тобі гарантую”. Взагалі зі стадіоном багато роботи: поштукатурити, завершити фасад, внутрішні роботи, засклити, освітлення необхідно підсилити. У Прем’єр-лізі дуже суворі вимоги – тому роботи повно, і вона дуже серйозна.
– Уже визначилися з відпусткою, зборами?
– Багато футболістів взяли собі квитки і думають приїхати 22 червня. З 11 до 17 числа ми дамо тиждень перерви. За цей час потрібно закрити багато питань, особливо фінансових.
Під час зборів будемо займатись і селекційною роботою, і грати спаринги. Уже заплановано кілька зустрічей: 23-го з “Оболонню”, 25-го з “Кривбасом”, 28-го з нашою “улюбленою” “Таврією”. З “Дніпром” ще плануємо домовитись на початок липня. Та це залежить від того, де ми будемо грати у першому турі – вдома чи на виїзді. Мають всі бути на зборах. А то трапляється, що тих, кого потрібно, немає. Минулого року наш воротар приїхав на 5 днів пізніше, а взимку на два тижні запізнився. Але він величезний, не можу ж я з ним битися.
– Ісса Ндое залишається чи є якісь претенденти на нього?
– Після того, як в позаминулому році він був у нас на перегляді, потрапив у “Металіст”. Я казав Маркевичу, якщо він хоче вирішувати високі завдання, то просто повинен його взяти. Але вони перебрали ліміт легіонерів через польових гравців. Тільки тому минулого року нам вдалося підписати контракт з Іссою. Але ми хочемо взяти ще 2-3 воротарі, бо голкіпери зараз – одна з найпроблемніших позицій в українському футболі. Ндое ж ми все одно повинні втримати. Хоча на нього претендують один іспанський та два французьких клуби. Причому клуби солідні, рівня “Валенсії”. Він ще не зіграв свого справжнього матчу в Україні. В нас з ним були конфлікти, але я вважаю його найкращим воротарем у світі. Він надумав женитись, хоче привезти жінку. Ми зробимо це для нього після зборів. Ісса цього заслуговує, бо він великий професіонал – не п’є, не курить.
– Плануєте якісь урочистості та зустріч з уболівальниками?
– Ми планували це на 11 червня. Хотіли зробити на стадіоні концерт. Але президент змінив плани. Постараємось до чемпіонату щось організувати. Шкода тих, хто не залишиться в команді. Але організуємо усе так, щоб нікого не образити.
Вища ліга вже місяць відпочиває, а нам ще робити команду. Ми хочемо не просто грати, а достойно це робити. А добитися цього буде непросто. Тому зараз про свято і банкет нічого конкретніше сказати не можу.
Сергій Крайванович,
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО
та Олександра ФІЛЮКА

До теми
Нині працівники футбольного клубу практично у повному складі зайняті підготовкою до наступного сезону. Звичайно, в основному увага спрямована на підсилення команди. “Волинь” продовжує боротьбу за свого колишнього головного бомбардира Олександра Пищура, який навесні перебрався до словацької першості, де йому пропонували кращі умови і не виконали. Зараз Пищур не проти повернутися до Луцька. Також в Інтернеті з’явилася інформація про те, що на оглядинах у “Волині” перебуває гравець молодіжної збірної Бразилії форвард Фелікс Алмейда. Права на нього належать російському “Спартаку” з Нальчика, але останнім часом на правах оренди він виступав за азербайджанський “Баку”. Форвард за традицією має гренадерські дані – зріст 197 сантиметрів при вазі 95 кілограмів. Слід очікувати у “Волині” й нового балканського десанту. На оглядинах у команді чимало футболістів з прізвищами, які закінчуються на “іч”.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>