Як боротися з кліщами у худоби?

Коли пішли на пасовисько корови та коні, щодня зриваю з них кліщів, що присмоктуються до шкіри. Можливо, є якісь препарати: помазав – і ніяка нечисть не вчепиться?
Олександр Красюк, Горохівський район
Ми звернулися за роз’ясненням до Володимира Крука, начальника управління ветеринарної медицини у Луцькому районі. Ось що він сказав:
– Насамперед, худобу, яка повертається з пасовища, потрібно щоденно оглядати. Якщо кліщі ще добре не присмокталися до шкіри тварини – зірвати їх. Але ні в якому разі не займатися самозастосуванням препаратів для обробки тварин. Звичайно, у ветаптеках вони є. Але як їх застосовувати, обов’язково потрібно порадитися з кваліфікованими ветлікарями, які є в кожному ра-йоні. Бо, наприклад, є деякі засоби, після обробки якими корів не можна пити їхнє молоко кілька днів. Тому раджу тільки одне: щоденно оглядайте своїх корівок і коників, неодмінно консультуйтеся з ветлікарями. Вони нададуть кваліфіковану пораду.
Марія ДУБУК, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>