«Таврія» – п’ятий володар кубка України

Минулих вихідних визначився останній представник України у Лізі Європи у нинішньому сезоні. Останню путівку, а головне другий за значенням в національному футболі трофей – кубок, розігрували “Таврія” і “Металург” з Донецька. Нагадаємо, що сімферопольці пробилися у фінал, обігравши “Волинь” 2:1, а металурги з таким же рахунком переграли чинного чемпіона “Шахтар”.
Вирішальний матч, який проходив без обох українських грандів, вдався навіть цікавішим, ніж можна було очікувати. Обидві команди продемонстрували гарний футбол та й драматургія матчу була та, що треба. Після першого тайму кримчани вели у рахунку 2:0, але донеччани після перерви зуміли відігратися. Доля трофею вирішувалася у доданий час, який “Таврія” проводила у меншості. Але це не завадило сімферопольцям забити переможний третій гол.
“Таврія”, як відомо, є першим чемпіоном України з футболу і тепер стала п’ятим українським клубом, який здобув національний кубок. До цього дев’ять разів його вигравало “Динамо”, шість разів “Шахтар”, двічі “Чорноморець” і одна перемога у “Ворскли”.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>