Задушила дочку коханця

Коли у сім’ї двоє дорослих сваряться, найбільше страждають діти. Страшною трагедією для учениці п’ятого класу Голобської ЗОШ Людмили П. обернувся розлад між батьком та матір’ю. Дитина поклала життя за те, щоб помирити їх.

Останнім часом вчителі у школі помічали, що Люда має якісь проблеми. Дівчинка замкнулася у собі після того, як розлучилися її батьки. Кожен із дорослих вирішив будувати своє життя окремо. Батько зі співмешканкою оселився у селі Линівка Рожищенського району, а мати з іншим чоловіком у селищі Голоби на Ковельщині. Якщо дорослі свої проблеми “вирішили”, то дитині такий розрив дався дуже важко. Людмила не хотіла жити з чужими людьми. Тому останнім часом, як встановили правоохоронці, дівчинці надавав прихисток рідний брат батька. Маючи свою чималу родину і дітей, він утримував племінницю, купляв їй одяг, споряджав до школи.
У свій останній день Люда теж була на навчанні. Однак до кінця уроків не висиділа. Їй хтось подзвонив і дівчинка сказала подружці, що має іти...
На сполох через два дні(!) забила мати дитини Олена П. Вона звернулася до Ковельського міськвідділу міліції з проханням розшукати дочку, яка після школи додому так і не повернулася. Правоохоронці з’ясували, опитавши однокласників та учителів, що Люда мала намір з’їздити у Линівку до батька. Знайшлися й свідки, які бачили там дитину того ж дня – Люда зійшла на зупинці з автобуса і йшла дорогою, яка веде у село. Що сталося далі, ніхто не знав. Ясно було одне, дитина до батька не дійшла. Тож працівники Рожищенського райвідділу внутрішніх справ взялися прочісувати прилеглу до траси територію. За сто метрів від дороги натрапили на тіло дівчинки. З поверхового огляду було ясно, що її задушили – на шиї з обох боків чітко виднілися синці.
У зв’язку з резонансністю злочину огляд місця події відбувався за участю начальника волинської міліції генерала Івана Прошковського та прокурора Волинської області Андрія Гіля. Перша версія, яку висувають правоохоронці у таких випадках, – злочин на сексуальному грунті. Однак її досить швидко відкинули судмедексперти. Слідів згвалтування чи хоча б його спроби не було.
Тоді слідство почало розплутувати клубок сімейних проблем, в якому постійно жила школярка. З’ясувалося, що дівчинка конфліктувала зі співмешканкою батька 32-річною Людмилою Д. Саме на неї у подальшому впали підозри слідчих, і, як виявилося, не безпідставно.
Батькова пасія того дня зателефонувала до дівчинки у школу і попросила приїхати у Линівку. На місці жінка фактично влаштувала засідку для дитини. Коли Люда йшла дорогою від зупинки, жінка перестріла її й заманила у лісосмугу. Потім просто збила з ніг і двічі вдарила. Навіть тоді налякана дитина заявила кривдниці: “Мама все одно житиме з татом!”. І розлючена нападниця зовсім озвіріла. Людмила ще досі стверджує на допитах, що далі діяла у стані афекту. Щосили вчепилася в горло дитини руками, задушила і втекла. Пізніше повернулася подивитися на падчерку, переконалася, що накоїла біди, і відтягнула тіло подалі від дороги.
Правду каже жінка чи ні – має встановити спеціальна психіатрична експертиза, та у будь-якому випадку їй загрожує звинувачення в умисному вбивстві дитини, що тягне за собою найтяжче на сьогоднішній день покарання – довічне ув’язнення.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>