Онук Рильського привіз першу збірку поезій діда

У нинішньому році в Максима Тадейовича Рильського два ювілеї – 115 років з дня народження і 100-ліття з початку літературної діяльності. На відстані від першої до останньої книжки вмістилося понад три десятки поетичних збірок, кілька книжок статей та публіцистики, понад чверть мільйона рядків поетичних перекладів тринадцятьма мовами світу. Його онуки у пам’ять про видатного дідуся створили Благодійну організацію “Фонд Максима Рильського” й започаткували унікальну духовно-освітню програму “Нащадки великих українців”.
Завдяки цьому проекту творчо обдаровані школярі з тих місцевостей, що й їхні видатні земляки, мають можливість відвідати одне одного й поспілкуватися.
Першою ластівкою став візит сорока учнів з батьківщини великого Кобзаря на рідну землю Максима Рильського. Цьогоріч подорож пролягла до місць, пов’язаних з життям Лесі Українки, у Новоград-Волинський, Колодяжне, Луцьк…
У рамках проекту обдаровані діти два дні гостювали на Волині. Організатори святкової пізнавальної подорожі (серед яких і онук Максима Тадейовича, теж Максим Рильський) влаштували школярам чудові екскурсії у замку Любарта в Луцьку, музеї-садибі Косачів у Колодяжному. А ще продемонстрували хроніко-документальний фільм про життя поета й презентували… репринтне видання першої збірки Максима Тадейовича “На білих островах”.
Наступна подорож , яку планує організувати Фонд Максима Рильського для талановитої молоді, – мандрівка рідними місцями Івана Франка.
Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>