Ресторан страусової кухні

Цієї зими підприємець із Капустинців Збаразького району Іван Влізло завіз до села дивину – три десятки страусів. Птахи добре перенесли тридцятиградусні морози і зараз насолоджуються своєю природною стихією – спекою.
–  Ми мріємо про страусову ферму на 500-700 птахів, – розповів Іван Влізло. – Плануємо налагодити повний цикл переробки, збудувати ресторан страусової кухні. У світі цінується делікатесне, без холестерину м’ясо птахів, смачні яйця, розкішне пір’я, шкіра, що не поступається за якістю крокодилячій, кігті – єдиний у природі матеріал, яким обробляють алмази.
Догляд за страусами мало чим відрізняється від догляду за свиньми, запевнив технолог Ігор Сташко. Один птах споживає щодня концентрати і три кілограми зеленої маси. Живуть страуси „шведськими сім’ями” – один самець, як і у дикій природі, вимагає двох-трьох  самок.
Кожного другого дня страусиха зносить півтора-двокілограмове яйце. Розбити його для приготування яєчні непросто – хіба потовкти по триміліметровій шкаралупі молотком. Якщо захочете почастуватися яйцем, звареним накруто, варити його доведеться три-чотири години. Смак страусового м’яса, за словами Івана Влізла, нагадує індиче.  
Нині оптова ціна кілограма страусятини – 120 гривень, м’ясо охоче купують київські ресторани. У Капустинцях забій птахів ще не проводять, формують стадо. Потрібно докупити ще кількох самців. Вартість дорослого, здатного до парування трирічного страуса становить 1,5 тисячі євро. Дворічна страусиха коштує 1200 доларів. 
Є

вгенія Ліщук,
Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>