104-літній бабусі – квіти від «шефа»

Щоб до ста літ дожити – яке здоров’я потрібне! А Марії Ващук з Ківерців давно не 100, не 101 і навіть не 102. 10 лютого довгожительці виповнилося 104 роки!
У хаті іменинниці зібралися найрідніші. У роки Першої світової війни батьки були змушені виїхати до Сибіру. Пригадалося, як у 30-градусний мороз босоніж по воду ходила, бо тато похапцем збирався з України та забув кинути на воза мішок зі взуттям. А коли похопився, щоб повернутися, – село вже горіло.
Не пізнала сповна і сімейного щастя. Чоловік рано помер, поховала одне за одним трьох дітей... Доньку та сина вдові самій довелося ставити на ноги, то важко трудилася усе життя.
Повернулася Марія Михайлівна на українську землю у повоєнні роки після Другої світової. Першим місцем роботи стала оранжерея при залізниці, потім довший час працювала у залізничному дитячому садочку в Ківерцях. Тож не забуло про іменинницю в річницю такого поважного віку і керівництво залізничників. З побажанням міцного здоров’я ще на многії літа вітав Марію Ващук “шеф” Ківерцівської дистанції колії Михайло Скуда. До найщиріших побажань приєдналися онуки, правнуки та дві праправнучки Насті.
Наталія КРАВЧУК,
Волинська область
Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>