Смолу варитимуть у Калуші

Днями у прикарпатському містечку Калуш відбулася презентація нового проекту у галузі хімічної промисловості.
Ще в червні минулого року ТзОВ “КарпатСмоли” заявило про налагодження найближчим часом виробництва карбамідної смоли. І ось “смоловари” оголосили, що вже у липні-серпні цього року здадуть в експлуатацію італійське устаткування з випуску 49000 тонн смоли за рік. Реалізація задуму обійдеться в 10 мільйонів доларів США. Смола класу Е-1 (а саме таку продукуватиме нове виробництво) піде для виготовлення деревостружкових плит, з яких потім виготовляють меблі. За санітарно-гігієнічними нормами вона екологічно чиста, а значить, і нешкідлива для людей. Нині багато деревообробних підприємств західних областей для виробництва ДСП використовують смолу низької якості, з високим вмістом форма- льдегіду. Нова смола стане доброякіснішою. Нею покриють не тільки внутрішній ринок, але забезпечать деревообробні фірми Польщі, Словаччини та Угорщини.
За словами генерального директора ТзОВ “КарпатСмоли” Дмитра Герусова, італійське устаткування з виробництва карбамідних смол працюватиме за принципом замкненого циклу.
Зважаючи на те, що на Прикарпатті зосереджені 10 відсотків лісових ресурсів України, запуск виробництва карбамідних смол відкриє можливість для подальшого піднесення деревопереробної промисловості.

Іван ДМИТРІВ,
Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>