Як «згуба» з Ленінграда повернулася

У потязі “Рига-Ленінград” їде немало людей і, якщо прямуєш трішки далі, то сусіди по вагону обов’язково через деякий час починають розповідати різні історії, які трапляються з ними, або іншими людьми у дорозі. Почула таку розповідь і я.
До Костополя прямувала жіночка похилого віку. І в руках у неї був зав’язаний мішок. Коли вона виходила з потяга, то нишком залишила мішок у тамбурі. Потяг рушив, і ніхто не звернув уваги на “згубу”. Через деякий час провідник помітив мішок, який ворушився і нявкав. Він покликав іншого провідника, перед тим запитавши людей, чия це згуба. Коли господаря не знайшлося, то хлопці дістали кота з мішка і забрали “туриста” з собою. Нагодували його й повезли в Ленінград. Через декілька діб потяг повертався назад в Україну. На станції Костопіль, де зійшла жіночка, уже без мішка випустили кота, попередньо почепивши йому на шию табличку з написом: “Хоч ти рада, чи не рада, я вернувся з Ленінграда”.

Мирослава ВАРІЙЧУК,
с. Берег, Дубенський район, Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>