Українки варті золотих черевичків, а не тапочок

Бідна Оксана Романюк, яка хоче дати “мільйон Хотимчуку, щоб закупив усім тапочки”. Недаремно вона із села Голишів. Невже там усі такі голі-босі? Яке мізерне бажання в Оксани! Коли ж у нас, українців, з’явиться гордість? Та ми ж, україночки, найкрасивіші у світі! Та ми ж найпрацьовитіші! У нас голосочки, як дзвіночки! А ми принижуємо себе – “тапочки купіть, пане Хотимчук”. Боже мій! Як відомо з казок, здавна мріяли українські дівчата про срібла-злота повні скрині, про дорогі шуби та червоні чобітки. А ще згадайте про гоголівського Вакулу, який своїй нареченій привіз не тапочки-лапті, а черевички з діамантами. Ось які були наші козаки, що дарували на Різдво дівчатам. І дівчата були горді – подаруй їй черевички, які носить сама цариця! А Оксана із села Голишів мріє про тапочки… Це тільки росіянки у своїх піснях прославляли: “Лапти да лапти, да лапти мои, лапти липовые, вы не стойте, как дите, тятька новые сплетет. Эх, лапти!” А в українській народній творчості оспівуються червоні чобітки, гаптовані мереживом сорочки-вишиванки, хусточки шовкові. Гарно одягалися українські дівчата і молодиці споконвіку. Гордіться, шановні українці, своєю Батьківщиною, своєю рідною землею. Гордіться своїм походженням, своєю мовою.
Отож, пане Хотимчук, готуйте на той мільйон для нас золоті персні, червоні дукати, довгі дорогі шуби, щоб слід замітали, віночки золоті з діамантами, червоні чобітки з позолоченими підківками, гаптовані сухозлотницею сорочки, бо ми того варті.
А своїм журналісткам: Ользі Жарчинській, Марії Дубук, Олені Павлюк, Мирославі Манелюк до 8 Березня подаруйте золоті сережки, а Оксані Романюк із села Голишів… тапочки, якщо вона їх просить. Просимо розмістити у Вашій газеті портрети журналісток – вони гарно пишуть. Цікаво, напевно, й красиві? Нехай ми їх побачимо. Вже, пане Хотимчук, маєте сто тисяч, недалеко й до мільйона залишилось. Поздоровляємо Вас з перемогою.
Отримала Вашу новорічну газету “Вісник і Ко” і серединку з іконкою помістила на стіну. Спасибі Вам за цікаву газету “Вісник і Ко”.

Бабуся Параска,
м. Ковель,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>