Викинули немовля на 30-градусний мороз

Минулої п’ятниці о 6.30 ранку поблизу обласної дитячої лікарні було знайдено немовля. Як розповів виконуючий обов’язки начальника відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх міста Луцька Руслан Варава, дитину знайшов маршрутник, який ставив поблизу медзакладу свій мікроавтобус. Почувши дитячий плач, він натрапив на господарську сумку, яка стояла просто під дверима реанімаційного відділення для немовлят. У ній лежала дитинка, загорнута в ковдру. Що цікаво, поруч у сумці лежали 100 гривень, пляшечка з дитячим харчуванням і один памперс. Такий прояв “гуманності”, на думку Руслана Варави, означає, що людина, яка залишила дитину, заздалегідь планувала цей вчинок.
За інформацією медиків, дитина – хлопчик – пролежала на вулиці 20-30 хвилин. Немовля потрапило у реанімацію із переохолодженням – шкірна температура дорівнювала 27 градусів. В цілому ж дитина здорова, має 2950 грамів ваги і 50 сантиметрів росту. На даний момент усі ознаки переохолодження подолано, але дитина поки що не сприймає їжі. Харчування здійснюється за допомогою спе-ціального зонду.
По гарячих слідах розкрити злочин не вдалося, адже на місці не залишилося майже ніяких слідів. Не міг нічим зарадити і кінолог. Бо навчені собаки працюють при температурі не нижче 12 градусів морозу, а в цей момент стовпчик термометра показував мінус 27. Відомо, що хлопчика народили поза медичним закладом. Правоохоронці мають на меті перевірити пенсіонерів, які раніше мали відношення до акушерства. Адже, за словами Руслана Варави, поверхневий огляд дитини показав, що пологи були прийняті досить професійно. Зокрема, пуповину перерізали і двічі зшили нитками. До речі, для “підпільної” повитухи також передбачено кримінальну відповідальність.
Доки тривають пошуки мами, медики уже встигли дати дитині ім’я Іван (за церковним календарем). По батькові нарекли Васильовичем, від імені чергового лікаря, який приймав дитину. Прізвища хлопчику поки що не дають, ос-кільки ще є сподівання знайти справжніх батьків.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>