Допомоги нема, хоча і паєм не користуєшся

У мене багатодітна сім’я, троє дітей. Мій чоловік у 2001 році викупив батьків пай (батько помер ще у 1996 році). При оформленні соціальної допомоги на дітей мені відмовили. Сказали, що я приховала наявність паю. Хоча я його не “ховала”. Він просто чотири роки не оплачувався. Я за нього не отримала ні копійки доходу, а мені відмовили в допомозі на трьох дітей. Як далі жити і доглядати дітей? Невже тільки через те, що  не сплачували за пай, мої діти не мають права навіть піти безплатно в їдальню похарчуватися?
Чи правомірно мені було відмовлено у допомозі?

Валентина АТАМАНЕЦЬ,
Здолбунівський район,
Рівненська область


Відповідь на цей лист ми попросили дати заступника начальника відділу пільг та соціальних виплат головного управління праці та соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації Ніну ВИДРАК:
– У призначенні соціальної допомоги може бути відмовлено у разі, коли працездатні члени сім’ї не працюють протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення,  або у власності чи володінні сім’ї є земельна ділянка площею понад 0,6 га. У сім’ї Атаманців є земельні паї, один з них, розміром 3,26 га, зданий в оренду, інший, розміром 2,15 га, отриманий як спадщина, не використовується (не задекларований). Дохід від обох земельних ділянок підлягає обрахунку і входить у сукупний дохід. Крім того, коли особи, які входять до складу сім’ї, навмисно подають недостовірні відомості, виплата соціальної допомоги припиняється. На наступний строк допомога може бути призначена не раніше, ніж через шість місяців.
Але виходячи з конкретних обставин (якщо у сім’ї погані побутові та матеріальні статки) і це підтверджує акт обстеження районною комісією – соціальна допомога у таких випадках може бути призначена.
Зважаючи на всі обставини, комісією з контролю за призначенням та виплатою всіх видів допомог Здолбунівської райдержадміністрації (протокол № 13 від 01. 09.2005 р.) Валентині Атаманець відмовлено в призначенні державної соціальної допомоги.

Підготувала
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>