Хімікалії нікому не потрібні?

Депутати Калуської міської ради вкотре забили на сполох: ТзОВ “Оріана-Галев”, демонтувавши устаткування та металоконструкції основного виробництва, найближчим часом може згорнути свою діяльність у Калуші і кинути напризволяще полігон ядучих відходів. Втім, розташований на п’ятигектарній площі неподалік приміського села Мостище. Колись тут побудували 12 котлованів для захоронення відходів чотирихлористого вуглецю – з вмістом гексахлорбензолу. Туди складували щільно закриті металеві бочки з отруйними відходами. Кожен рівень тари з небезпечними для здоров’я і життя хімікаліями покривався поліетиленовою плівкою та товщею землі. Довкола території пробурили свердловини для систематичного спостереження за станом підземних вод.
З часом у порожніх та напівпорожніх котлованах з певних причин утворилися водоймища, в котрі, не виключено, уже просочуються ядучі хімікалії. Якщо зважити, що їх зарито понад 11 тисяч тонн, то важко навіть уявити масштаби техногенної катастрофи, позаяк гексахлорбензол при потраплянні в організм паралізує нервову систему.

Іван ДМИТРІВ,
Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>