Крадений ліс змогла вилучити лише «Альфа»

У передсвяткові та святкові дні працівники Державної лісової охорони службу несуть за посиленим варіантом.
Працівниками Державної лісової охорони під час рейду помітили завантажений круглим лісом автомобіль “ЗіЛ”, що виїхав з лісу на трасу Луцьк – Маневичі. Будь-які спроби лісівників зупинити його не увінчалися успіхом. Транспортний засіб в’їхав на територію колишнього цеху газованої води, що в селищі Колки. Саме тут за високим глухим парканом налагоджена переробка деревини. 
На вимогу лісівників показати документи на лісопродукцію, що перевозилася, водій “ЗіЛа” відповів, що паперів немає.
Оскільки добровільно віддавати деревину перевізник не хотів  (за нею спеціальний автомобіль для перевезення лісу-кругляку під’їжджав на місце пригоди  тричі!), лісівникам довелося підключати працівників силових структур.
Деревину, що перевозилася без належних у таких випадках товаро-супровідних документів, вдалося вилучити тільки після того, як на підкріплення лісівникам прибули озброєні  автоматами Калашникова чотири працівники міліції, дільничний інспектор міліції села Старосілля, начальник Маневицького райвідділу внутрішніх справ, а також прокурор Маневицького району зі своїм заступником.
Проблеми з Державною лісовою охороною у працівників цієї “фірми” виникають не вперше. Приблизно рік тому крадений ліс з неї вилучити змогли тільки працівники “Альфи” – елітного підрозділу обласного управління СБУ.
Нині ж молодший брат найімовірнішого отримувача вантажу (до речі, депутата Колківської селищної ради), який в цьому нічному конфлікті активно протидіяв законним вимогам представників держави, при свідках заявив, що ліс він крав і красти буде.

Валерій МЕЛЬНИК,
керівник прес-служби Волинського обласного управління лісового господарства

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>