Гірке похмілля після свят

На жаль, перші святкові дні нового року виявилися дуже насиченими трагічними подіями і принесли чимало жертв. Так з початку року в області виникло уже 16 пожеж, на яких загинуло 10 людей. За інформацією управління МНС у Волинській області, більшість трагедій трапилася внаслідок необережності у поводженні з вогнем, а саме – після паління у ліжку в нетверезому стані.
Управління МНС звертається до служителів церков з проханням допомогти в роз’ясненні простих правил пожежної безпеки парафіянам. Також найближчими днями рятувальники проведуть з працівниками сільських рад та місцевих наглядових органів подвірні обходи помешкань громадян в населених пунктах, найбільш уражених пожежами, для навчання людей.
Ще одна біда святкових днів – піротехніка. З початку року від неї постраждало двоє людей. У Ратнівському районі 27-річний чоловік спробував самотужки із сірки виготовити вдома петарду. Однак вона вибухнула прямо у руках народного умільця, завдавши йому серйозних травм. Інший випадок трапився 9-го січня у Луцьку. Цього разу постраждала 16-річна Юлія К. Вибухом петарди їй відірвало один палець на лівій руці. Загалом у травмпункті у неї зафіксували численні переломи та роздроблення кісток лівої кисті.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>