ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ПОЛІКАРПА ШАФЕТИ

І досі важко повірити, що серед нас немає Полікарпа Гервасійовича Шафети. Ми запам'ятали його завжди веселим, дотепним, добрим. Глибокий, значущий слід залишила ця людина на землі. І тому достойно було вшановано 70-річчя Шафети.

Позавчора виповнилося б 70 років від дня народження колишнього редактора газети "Волинь", голови обласної журналістської організації Полікарпа Гервасійовича Шафети. У зв'язку з цим співробітники, друзі, колеги зібралися біля могили у селі Дубова Ковельського району, щоб вшанувати світлу пам'я-ть великого журналіста і редактора. Священик місцевого приходу отець Іван відправив службу Божу. З теплими спогадами про Полікарпа Гервасійовича говорили редактор газети "Волинь" Степан Сачук, редактор газети "Вісник і Ко" Євген Хотимчук, редактор Ковельської міськрайонної газети "Вісті Ковельщини" Микола Вельма, голова Волинської обласної організації Національної Спілки журналістів України Михайло Савчак, дружина Шафети Галина Степанівна.
Степан Дорофійович зокрема сказав:
- Ми завжди пам'ятаємо, як багато зробив ти, Полікарпе Гервасійовичу, для нашої рідної "Радянської Волині", "Волині", на яку висоту підняв її. І ми тепер стараємося тримати газету на такому високому рівні. Ще й досі приходять в редакцію листи, у яких згадують ім'я Шафети. Це свідчить про високий авторитет і шану редактора.
Старовижівська районна бібліотека, єдина в області, проявила ініціативу й організувала вечір пам'яті Полікарпа Шафети. Присутні уважно слухали задушевну розповідь про нього завідуючої бібліотекою Ольги Гаврилюк та завідуючої читальним залом Марії Семенюк. Вона була побудована на матеріалах книжок Шафети, газетних публікаціях. Споминами ділилися заступник редактора "Волині" Галина Світліковська, Галина Шафета, Євген Хотимчук, Михайло Савчак.
Низький уклін світлій Вашій пам'яті, Полікарпе Гервасійовичу!

Євген ХОТИМЧУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>