Кварцяний ледь не заплакав і пообіцяв піти

    Луцька “Волинь” намагалася закінчити нинішній, дуже неоднозначний для себе футбольний рік на мінорній ноті. З одного боку наші футболісти вперше за свою історію зуміли довго триматися у трійці лідерів слідом за “Динамо” і “Шахтарем”, з іншого – команду пості-йно лихоманило від внутрішніх проблем, пов’язаних з фінансуванням клубу. “Волинь” з доволі скромним бюджетом тримала у напрузі фінансово потужних конкурентів у боротьбі за зону УЄФА – “Іллічівець”, “Металіст”, “Чорноморець” і донецький “Металург”.
    Перед грою з алчевською “Сталлю” до всіх негараздів “Волині” додався ще один – грип. Через хворобу Віталій Кварцяний навіть пропустив попередню гру своєї команди з київським “Арсеналом”. Двічі минулого тижня Віталію Володимировичу доводилося викликати “швидку”, оскільки грип дав ускладнення на серце. Мав проблеми зі здоров’ям і один з найдосвідченіших гравців команди – Володимир Ковалюк. Та футболіст все одно виявив бажання взяти участь у грі.
    На жаль, усі старання лучан були марними. Видавши один з найкращих своїх матчів за рік, “Волинь” програла. Вже на 7-й хвилині вірменський легіонер “Сталі” Ара Акобян вивів свою команду вперед. Алчевці здобули право на пробиття штрафного удару метрів за сорок від воріт “Волині”. Акобян наважився на удар. Голкіпер лучан Віталій Постранський, здається, такого не чекав. А шкіряна куля прямісінько у нього над головою влетіла у ворота. Далі на полі був суцільний кошмар. “Волинь” раз за разом створювала небезпечні моменти. Але Фортуна буквально знущалася над лучанами, та ще й дива творив воротар “Сталі” Комарицький. За гру “Волинь” завдала по воротах суперника 19 ударів (гості відповіли всього п’ятьма). Великою була перевага й за кількістю небезпечних моментів: 11 у лучан і всього 3 – в алчевців.
    Однак цифри після фінального свистка на табло залишилися незмінними – 1:0 на користь “Сталі”. Після останньої гри року футболісти “Волині” понуро йшли з поля. Прикро, але деякі вболівальники, замість того, щоб підтримати команду і подякувати за хороший сезон, почали обсипати непристойними вигуками футболістів і тренерів “Волині”. Це не на жарт образило Віталія Кварцяного. Тренер прийшов на прес-конференцію і спілкувався з журналістами, ледь стримуючи сльози:
    – Ми закінчили перше коло на третьому місці. Але я зрозумів тоді: якщо до команди не буде уваги, вона полетить до ями великим каменем. Так і сталося. Потрібно було піти відразу. Здобути третє місце і піти. Піти, наприклад, до Анатолія Волобуєва (тренер “Сталі”) двірником, адміністратором чи кочегаром. Команда програла Запоріжжю – обхаяли тренерів і футболістів. Ніхто команду не захистив, мене ніхто не захистив. Я тут вже шістнадцятий рік. З’їв тут своє здоров’я, працюю, як на каторзі. Ніякого задоволення. Ці емоції пройдуть, напевно. Але даю 99 відсотків, що я тут не зможу працювати.
    Слова Кварцяного стали підтвердженням чуток про те, що “Волинь” переживає нині не найкращі часи. Футболісти і тренери по кілька місяців не отримували заробітної плати. Будемо сподіватися, що фінансові проблеми протягом міжсезоння вдасться вирішити, а Віталій Кварцяний таки залишиться працювати у Луцьку, адже всі гучні успіхи волинського футболу пов’язані саме з його ім’ям.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>