«Хочу стати зіркою»

Родина Ширків з міста Костопіль Рівненської області дуже любить музику. І не дивно, адже Микола Павлович 35 років викладав у школі музику. Музичну освіту здобув і його син Володимир. Грає на фортепіано і 12-річна донька Володимира – Тетяна. “Крім того, у Тані від природи гарний голос, дитина має чудовий слух і добру пам’ять”, – каже про внучку дідусь. І він не помилився, бо Тетяна Ширко перемогла у першому турі програми “Хочу стати зіркою”, виборола II місце у півфіналі й незабаром змагатиметься у фіналі.
   

 Таня Ширко навчається в сьомому класі. Про телепрограму “Хочу стати зіркою” на каналі “1+1” дізналася влітку з рекламних роликів на телебаченні.
    – Тому ми з татом  у Костополі записали диск і вислали на конкурс. Я виконала пісню Уітні Х’юстон “Run to you” (Біжу до тебе) з фільму “Охоронець”, – розповідає дівчинка. – А десь через два місяці до нас зателефонували і сказали: “Приїжджайте”.
    – Пісня англійською мовою. Розумієш, про що співаєш?
    – Мені сестра переклала (вона навчається на факультеті іноземних мов). Спочатку слова пісень сестра записувала з дисків, а потім вже почали шукати їх в Інтернеті.
    Тані довелося кілька разів їздити в Київ. Спочатку з татом, потім – з бабусею, мамою. Добре, що в Ольги Павлівни там живе дочка і є де зупинитися.
    Таню в Києві прослухали і сказали, що в I-му турі вона виконуватиме саме ту пісню, яку представила на конкурс.
    – Хвилювалася?
    – Дуже. Запис проходить на сцені, за появою маленьких співаків стежить чимало глядачів, журі з артистів, співаків та телеведучих оцінює виконання. Тож коли я вийшла на сцену, побачила стільки прожекторів, направлених на мене, то навіть трохи знітилася. Взяла мікрофон в одну руку, потім в іншу, він видався важким, і я підхопила його обома руками. Але згодом себе опанувала.
    – І якими були оцінки журі?
    – Виконання пісні оцінюється від чотирьох до десяти балів. Тані всі судді виставили по десять балів. У першому турі Тетяна увійшла до однієї зі старших груп, де була наймолодшою учасницею. І стала переможницею, – розповідає тато.
     – Я знав, що Таня переможе, – приєднується до розмови її дідусь Микола Павлович. – Адже почала дівчинка співати ще в п’ять років. Я, як спеціаліст, вже давно запримітив її чудовий слух, добру пам’ять. У неї від природи добре поставлений голос. Хоча майбутнє вона повинна пов’язати все-таки з музично-педагогічною освітою, бо знаєте, ось ці зірки – то все недовговічне, тимчасове, а потрібно мати спеціальність.
    Сам Микола Павлович 35 років працював у школі вчителем музики. Грає на фортепіано, баяні, скрипці, духових інструментах. Радий, що має чимало вихованців, які стали хорошими музикантами. До таких належить і його син Володимир, який любить сісти за фортепіано, взяти в руки гітару і від душі заграти.
    А голосом Тетяна, мабуть, вдалася в маму, яка також гарно співає. Правда, вона змушена зараз працювати за кордоном.
    – Старша донька вступила до вузу на платне навчання, тому  дружина вирішила їхати на заробітки за кордон, – щиро зізнається Володимир. – Правда, на півфінал дружина все ж приїжджала. І їздила в Київ.
    Ймовірно, що в майбутньому у фіналі Тані доведеться співати у “Хочу стати зіркою” дуетом з кимось з естрадних співаків.
    – Хочу заспівати з Тіною Кароль, яка є ведучою цієї програми.  Якби дали змогу вибирати, то ще б вибрала Євгенію Власову й Ані Лорак.
    – А ким хочеш стати?
    – Звісно, що зіркою…
    За семикласницю переживають її однокласники, які з радістю зустріли новину про те, що Таня братиме участь у фіналі. І щиро бажають їй перемоги!
Марія ДУБУК,
Рівненська область
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>