Лікаря задушили під час оргії

  За звинуваченням в умисному вбивстві з корисливих мотивів перед судом постали дві молоді жінки – 20-річна Тетяна, жителька Лановецького району Тернопільщини, і 23-річна Наталія, жителька Івано-Франківщини.  У травні цього року вони вкоротили віку тернопільському лікареві. Недавно колегія суддів судової палати у кримінальних справах Тернопільського апеляційного суду винесла їм вердикт.     Андрія А. (ім’я з етичних міркувань змінено) знайшли мертвим у його власному помешканні 18 травня. До цього два дні чоловік не з’являвся на роботі. Стурбований його відсутністю колега звернувся до міліції. Коли її представники зламали двері і увійшли в помешкання, то застали всередині повний рейвах і мертвого господаря на ліжку. Смерть 47-річного чоловіка настала, за висновком судмедекспертів, від удушення. Ймовірних винуватців (точніше – винуватиць) передчасної смерті Андрія було знайдено оперативно. Міліції посприяли колеги потерпілого, таксисти. На те, що потрібно „шукати жінку” серед повій, вказував спосіб життя тернополянина: офіційно одружений, він насправді холостякував, оскільки дружина Андрія три роки „безвиїзно” сиділа в Італії на заробітках. Тож час від часу обділений жіночою ласкою чоловік отримував любощі у сексуальних працівниць.
    Вбивство і пограбування Наталія і Тетяна спланували заздалегідь. Вбивати спершу не хотіли – думали обмежитися клофеліном, після снодійної дії якого думали обчистити квартиру жертви і зникнути. Та згодом зважилися все ж на „мокруху” – для „надійності”.   
    З Андрієм Наталія познайомилася за кілька місяців до злочину і зрідка надавала йому “послуги”. Вона розповіла про свої „види” на „холостяка” подрузі Тетяні. У тієї стимул поживитися за чужий рахунок був навіть більший: жінка заборгувала одній знайомій 100 євро, і позичальниця погрожувала ледь не фізичною розправою. Зійшовшись на кінцевому сценарії злочину, подруги реалізували його через кілька годин. Запитанням, яке визначило наступний хід подій, стало звернення до Наталії Тетяни: „А ти змогла б убити людину?” Відповідь, очевидно, була схвальною. Жінки зайшли до аптеки, де придбали пару гумових медичних рукавичок, щоб не залишати відбитків пальців. А потім Наталя домовилася з Андрієм про зустріч у нього вдома, натякнувши, що візьме із собою подругу.
    Увечері в квартирі лікаря компанія спершу під каву переглянула відеофільм, а згодом Наталія з Андрієм усамітнилися в окремій кімнаті заради „цікавішого”. Коли жінка запропонувала зв’язати руки коханця краваткою, той не заперечував. Тетяна, приєднавшись незабаром до сексуальних ігор, отримала від Андрія дозвіл пов’язати краватками і поясом також його очі. І відразу після „піжмурків” налягла на майже безпомічного чоловіка всім тілом, сковуючи рухи бідолашного. Інша у цей час затягувала краватку на шиї жертви. За кілька хвилин Андрій був мертвим. Дівчата швидко одяглися і, перекинувши все у квартирі догори дном, вибралися з помешкання близько четвертої години ранку. На таксі поїхали на залізничний вокзал. Краденим – золотими речами, сканером, фотоапаратом, відеомагнітофоном, мобільником, колекціями монет і марок (загалом на суму близько 30 тисяч гривень) вранці наступного дня жінки вже торгували у Львові. Затримали їх після повернення до Тернополя. 
    Суд повністю довів рівнозначну роль у злочині обох убивць, але взяв до уваги той факт, що на утриманні Наталії є малолітня дитина. Жінка отримала в результаті менш суворий вирок – 12,5 року позбавлення волі. Другу учасницю сексзлочину покарали 14 роками ув’язнення. В обох, за рішенням суду, буде конфісковане належне їм майно. Частково задоволено також цивільний позов дружини покійного та її дочки.

Євгенія ЛІЩУК,
м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>