Гра могла закінчитися бійкою

Чергову кризу переживає луцька „Волинь”. Минулих вихідних лучани зазнали третьої поразки поспіль. Цього разу кривдниками волинських футболістів стали підопічні Олександра Заварова – гравці київського „Арсеналу”, який до гри перебував на передостанньому місці у турнірній таблиці. Слід зазначити, що на матч до столиці „Волинь” прибула без свого головного наставника. Віталій Кварцяний змушений був залишитися у Луцьку через проблеми зі здоров’ям. Його обов’язки виконував Степан Павлов. Гра проходила майже при порожніх трибунах найбільшого в Україні стадіону НСК „Олімпійський”. Що цікаво, волинських вболівальників на матчі було більше, ніж київських, і в основному їхні голоси було чути на арені.
„Волинь” хотіла реабілітуватися перед своїми прихильниками за домашню поразку у грі із запорізьким „Металургом”. Лучани настирливо йшли вперед, маючи у стартовому складі в атаці „дует” Василів – Товкацького і Сачка. Однак, як не дивно, небезпечні моменти створювали кияни. Лише вправність Віталія Постранського, який самовіддано захищав ворота „Волині”, не дозволила господарям поля вийти вперед ще у першому таймі. Друга половина гри проходила у жанрі футбольного трилера. На початку тайму Констянтин Бабич вивів „Арсенал” вперед. На 63-й хвилині Степан Павлов замінив Товкацького на іншого нападаючого – Майкла Чиді. Нігерійцю знадобилося всього кілька секунд, аби зрівняти рахунок. Майкл фантастичним ударом з-за меж штрафної перекинув голкіпера арсенальців. Чиді навіть не встиг як слід порадіти, бо вже через 15 секунд його земляк у формі „Арсеналу” – Емануель Окодува – знову вивів киян вперед. Майкл з таким станом речей погоджуватися не хотів. Він мав щонайменше дві нагоди, аби оформити „дубль”, та не судилося. Кінцівка гри видалася дуже напруженою. Ледь не дійшло до бійки. Чорношкірий легіонер „Арсеналу” Патрік Ібанда вхопив обома руками за голову Володимира Гащина і з усієї сили жбурнув ветерана лучан на газон. Здачі хулігану хотіли дати Корнел Бута й Борис Чеботарь, і якби не головний арбітр матчу, який вчасно втрутився в епізод, не відомо, чим би все скінчилося. А так Ібанда відбувся „гірчичником”, а його „Арсенал” переміг з рахунком 2:1 (до речі, у шести попередніх матчах кияни не здобули жодного очка).
Результати інших матчів 18-го туру: „Металіст”-„Ворскла” – 0:1, „Іллічівець”-„Металург” Д. – 1:0, „Закарпаття”-„Чорноморець” – 2:1, „Сталь”-„Динамо” – 1:2, „Металург” З.-„Дніпро” – 1:0, „Шахтар”-ФК „Харків” – 3:0, „Таврія”-„Кривбас” – 1:0.
Останній матч цього року „Волинь” проведе найближчої суботи. Лучани прийматимуть вдома алчевську „Сталь”.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>