Після візиту двох «югославів» пропало вісім тисяч доларів

Одна з мешканок села Зелений Гай, що у Дубенському районі, всього на якихось п’ятнадцять хвилин відлучилася до сусідки. Однак цього часу виявилося вдосталь спритним шахраям, котрі видавали себе за югославів, щоб поцупити з обійстя кругленьку суму – 8 тисяч доларів та 500 гривень. Селянка побачила в себе у дворі елегантного незнайомця в білому костюмі та з валізкою у руці. Ламаною російською мовою  молодик  відразу почав  пояснювати, що прийшов просити допомоги. Мовляв, він із товаришем – югослави, приїхали в Україну, але поламався автомобіль, і тепер необхідно зателефонувати у Рівне, щоб їхні друзі приїхали сюди та взяли на буксир авто. В той час хтозна-звідки взявся  інший чолов’яга у такому ж білому костюмі. Він більше мовчав, лише підтакуючи колезі кивками голови.
Довірлива жінка, як не дивно, повірила незнайомцям. Вона погодилася навіть, щоб “югослави” залишили у неї валізки, аби не вовтузитися з ними. Обіцяли повернутися за своїми речами через дві години і тоді віддячити жінці грішми за сприяння.
Чекала-чекала бідолаха “потерпілих”, а їх все немає. Серце почало відчувати щось недобре. Коли жінка по обіді зайшла до хати, то відразу помітила, що двері до шафи, у якій  ховала гроші, відчинені. Зрештою, душа боліла не так за свої 500 гривень, як за гроші, зароблені дітьми у Тюмені і відкладені на купівлю квартири. Загалом їх налічувалося 8 тисяч доларів. За даним фактом проводиться розслідування, але аферистів поки що не знайшли.

Сергій Новак,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>