Допомога зменшилася не через землю

Нас у сім’ї троє: я – інвалід ІІІ групи (загальне захворювання), чоловік  ніде не працює і син 2001 року народження. Наші доходи: моя пенсія – 319,99 грн та “чорнобильські” на нас трьох – 6,30 грн.
На групі я з 2003 року, у мене порушена функція нижніх кінцівок, і тому мені важко ходити. Чоловік на заробітки не їздить, бо я сама вдома не справляюсь. У червні цього року померла свекруха (лежача хвора). Чоловік був по догляду і отримував 7 гривень з копійками. Після смерті свекрухи ми лишились в її хаті. У свекрухи був земельний пай, розміром 1 гектар 50 соток. Тримаємо одну корову, дві свині, вісім курей. Транспортних засобів немає. У травні цього року я знову оформляла документи на соціальну допомогу, то мені нарахували всього 11,36 грн в місяць (на півроку). Коли ж пішла в соцзабез за поясненнями, мені сказали, що врахували у дохід земельний пай. Але ж він на той момент належав свекрусі! Тому, будь ласка, роз’ясніть, як так може бути, чи правильно нарахували соціальну допомогу.

Любов ОНІСІМОВА,
с. Залізниця, Любешівський район,
Волинська область

Відповідь дає начальник відділу соціальних допомог та житлових субсидій головного управління праці та соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Людмила СІРБІНЕНКО:
– Так, для цієї сім’ї був виділений пай у розмірі 0,92 га ріллі та 0,48 га сінокосу. Ще є земельна ділянка – 0,80 га. Але вони належали не тільки свекрусі, а й всій сім’ї – про це свідчить лише один господарський номер в книжці. Якби ця молода сім’я відразу завела свій окремий господарський номер, дохід від паю їм не зараховували б. Крім того, допомога у пані Любові зменшилася ще й тому, що у неї збільшився розмір пенсії за останні півроку. Можна сказати, що тут і не в землі справа, бо дохід від неї нараховано за півроку всього 336 гривень 27 копійок.

Підготувала
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>