«Знайдіть нам лікаря!»

Добрий день, шановний “Вісник”. Сподіваємося, що не обминете увагою наше наболіле питання, яке турбує всіх жителів таких сіл як Велика Глуша, Мала Глуша, Щетиня, Невіра, Погулянки. Річ у тім, що всі ці села належать до нашої дільничної лікарні. А лікаря у нас фактично немає. Уже другий рік, як померла всіма любима Майя Федорівна Скоробагатько, лікар дійсно від Бога. І до цього часу нікого до нас не присилають. Правда, є завідувач і головний лікар (над ким головний?) Петро Семенович Дишко, він же адміністратор та господарник, і лікуючий, і за викликом, і в амбулаторії. Зрозуміло, що такого навантаження і Геркулес не подолає.
Ніякі наші “захисники” депутати, ні районне керівництво про це не подбають. А між тим у нас в селі є два дипломовані лікарі, тільки один “в опалі”, а інша – в декретній відпустці, хоча вона готова вийти на роботу, та ніхто чомусь не пропонує. Село газифіковане, лікарня нова, старе приміщення зовсім не аварійне, багатокімнатне, може бути квартирою для сімейних лікарів. А скільки будинків у селі пустує. Можу навіть свій запропонувати.
З надією Галина ЯЦИК
та жителі названих сіл,
Любешівський район, Волинська область

Прокоментувати ситуацію ми попросили начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігора ВАЩЕНЮКА:
– Ніякої глобальної проблеми тут, звичайно, немає. Наприклад, лікар Анатолій Терещук, про якого  в листі згадують як “в опалі”, звільнений ще у 1997 році через систематичне зловживання алкоголем. З того часу він ніде не працює, але і пити не покинув. Другий лікар – пані Матвійчук – на даний момент дійсно знаходиться в декретній відпустці по догляду за дитиною до трьох років аж до 1 серпня 2006 року. На днях з нею зустрічався головний лікар Любешівської центральної районної лікарні із пропозицією вийти на роботу. Але вона відмовилася і має на те повне право. На даний момент у нас, на жаль, немає можливості направити туди нового лікаря. Хоча заявки ми даємо постійно – працювати в сільській місцевості ніхто не хоче. Будемо сподіватися, що при найближчому розподілі  нам вдасться когось вмовити.

Підготувала
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>