Вдома виробляв «наркоту» на мільйони

Минулого тижня співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Івано-Франківській області спільно з колегами з Галицького району вилучили найбільшу в державі з початку року партію наркотиків. У господарстві 39-річного жителя Галицького району правоохоронці знайшли аж 161 кілограм марихуани та 2 кілограми екстракту канабісу цього ж наркотика. Власник наркосировини за місцем проживання організував повний цикл її виробництва і переробки. Коноплі вирощувалися на 20 “сотках”, які були заховані від очей перехожих височенними рядами кукурудзи. “Врожай” згодом оброблявся за допомогою гідравлічного преса. Готова “наркота” мала форму, подібну до головок сиру, які зберігалися у бочках з отворами для повітря.
Щодо екстракту канабісу марихуани, то для приготування двох кілограмів цієї желеподібної маси потрібно 20 кілограмів “трави”. Канабіс підсилює наркотичну дію марихуани. Вартість вилученого екстракту становить близько 600-700 тисяч гривень. А загальна вартість вилученого за оптовими розцінками становить понад мільйон гривень. Якщо ж реалізовувати наркосировину вроздріб, прибутки можуть бути втричі більшими.

Олександр МІРЧУК,
Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>