У семінарію – по досвід

У Волинській духовній семінарії нещодавно під головуванням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта проходила конференція “Місіонерська діяльність духовних навчальних закладів Української православної церкви у сучасному світі”. Участь у ній брали представники Свято-Тихонівського гуманітарного університету зі Львова, Почаївської духовної семінарії, Кременецького регентського відділення, Володимир-Волинського регентського духовного училища, Городоцького духовного училища регентів-псаломників, місіонерського духовного училища з Полтавської єпархії, Алчевського духовного училища з Луганської єпархії.
Вихованці семінарії розповідали, як допомагають обездоленим та стареньким по господарству, як працюють недільні школи, вели мову про співпрацю із силовими структурами та про організацію літніх таборів. Не один рік священики та семінаристи ходять і до незрячих людей, яким читають лекції і для яких навіть склали молитвослов, який незабаром побачить світ. Присутні мали змогу подивитися і окремі випуски телепередачі “Дзвони Волині”.

Марія ДУБУК,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>