ЗАЯВА КЕРІВНИКІВ ЗМІ ВОЛИНІ

Журналістам області вже набило оскому писати про те, як занепадає колись процвітаюча система облспоживспілки. Неодноразово, починаючи з 2003 року, порушувала цю тему газета “Волинь”. Не обійшли її увагою й тижневики “Віче”, “Вісник”, “Луцький замок”. Нарешті, “2000”, де 26 листопада минулого року й з’явилась фактично узагальнююча публікація власного кореспондента видання Святослава Колоска. І десять місяців було потрібно, щоб нарешті голова правління облспоживспілки В.М. Горгут і юрист цієї ж організації Ф.Я. Данилік звернулися до Луцького міськрайонного суду зі стандартними позовами про захист честі, гідності і ділової репутації.
Глибоко обурені продовженням спроб певних політичних і фінансових груп зводити рахунки з неугодними ЗМІ та їх працівниками методом судового тиску. Найяскравішим прикладом цього і стали ці судові позови. Заявляємо, що й надалі на сторінках наших газет та в програмах електронних ЗМІ з’являтимуться гострі критичні публікації – це наш професійний і громадянський обов’язок. Шахраям, здирникам, хапугам, хамелеонам, які швиденько перефарбовуються при кожній новій владі, пощади не буде. Ми пам’ятаємо, як все відбувалося, і не дозволимо до шахрайства долучати політику. Це речі несумісні. А охочих спростувати цілком обгрунтовану критику дедалі стає все більше. Журналісти повинні навчитися захищати свої права, своє право на професію, на гласність, на об’єктивну критику. Будь-яким утискам протиставити корпоративну солідарність, сміливість і почуття власної гідності. Власне, те, про що і йшлося в Заяві XVI конференції ВОО НСЖУ з приводу дій окремих громадсько-політичних організацій щодо колективів волинських ЗМІ, прийнятій 8 вересня 2005 року. Ми – на боці своїх колег з тижневика “2000”.
Михайло Савчак – голова Волинської облорганізації Національної спілки журналістів України, Степан САЧУК – головний редактор газети “Волинь-нова”, Святослав ПИРОЖКО – генеральний директор Волинської ОДТРК, Євген ХОТИМЧУК – головний редактор газети “Вісник і Ко”, Галина ФЕДОРЕНКО – головний редактор газети “Волинські губернські відомості”, Володимир ДАНИЛЮК – головний редактор “Волинської газети”,  Микола Носков – редактор газети “Волинська реклама”, Феодосій МАНДЗЮК – головний редактор газети “Луцький замок”, Іван КОРСАК – головний редактор газети “Сім’я і дім”.

  •  
Comments:

Один коментар до ЗАЯВА КЕРІВНИКІВ ЗМІ ВОЛИНІ

  1. “це наш професійний і громадянський обов’язок” ага знаємо ми ваші обовязки((

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>