З харкова «привезли» три голи

Після двох поспіль впевнених перемог у рідних стінах “Волинь” могла розраховувати на поповнення свого очкового запасу на виїзді – на полі дебютанта вищої ліги ФК “Харків”.
У перші хвилини гри лучани більше володіли м’ячем. Все зіпсувала помилка півзахисника “Волині” Марко Девіча. Він поблизу власних воріт просто подарував м’яча супернику, що й призвело до першого гола у ворота Постранського. Йшла лише 10 хвилина… Гол перевернув все з ніг на голову. Оборона “Волині” почала припускатися дитячих помилок. Небезпечно бив по своїх воротах Папа. Двічі захисники лучан випускали з поля зору форварда харків’ян Целиха. Однак своїх партнерів рятував Віталій Постранський. Незрозумілу позицію обрав головний арбітр матчу з Києва Олег Орєхов (до речі, “Волинь” перед цією грою писала офіційні листи на адресу Федерації футболу України з проханням замінити арбітра через його упереджене ставлення до команди). У середині першого тайму Корнел Бута зробив непоганий навіс у штрафний майданчик господарів поля прямо на ногу Андрію Стєпанову. Той спробував пробити, але його удар був заблокований з порушенням правил. В результаті Стєпанов, тримаючись за ногу, впав на газон, а м’яч полетів над воротами. Олег Орєхов був за кілька метрів від місця події, але на порушення ніяк не зреагував. Проте за кілька хвилин він призначив 11-метровий у ворота “Волині”. Девіч вдарив ззаду по ногах Грановського, який на великій швидкості вибігав зі штрафного майданчика лучан. Причому на відеоповторі помітно, що після завершення епізоду навіть Девіч, який був позаду Грановського, знаходився вже за лінією штрафного майданчика. Однак Орєхов свого рішення не змінив. Рібейро з “точки” не промахнувся – 2:0.
По перерві “Волинь” заграла ще активніше. Територіальна перевага лучан матеріалізувалася. Чеботарь дальнім ударом вцілив у “дев’ятку” воріт господарів поля. Було помітно, що наша команда здатна й на більше. Але у гру знову втрутився Орєхов, вилучивши з поля одного з найактивніших у складі гостей – Романа Максим’юка. Через п’ять хвилин лучани пропустили втретє. І знову є сумніви в легітимності цього гола. Адже він був забитий з чистого офсайду. Гру було зроблено. Але “Волинь” боротьби не припинила. Нагородою нашим футболістам став зароблений і реалізований Василем Сачком 11-метровий.
Результати матчів 13-го туру: “Дніпро”-“Металіст” – 0:0, ФК “Харків”-“Волинь” – 3:2, “Кривбас”-“Динамо” – 0:1, “Таврія”-“Чорноморець” – 1:1, “Шахтар”-“Металург” Д. – 2:0, “Металург” З.-“Ворскла” – 0:2, “Арсенал”-“Іллічівець” – 0:2, “Сталь”-“Закарпаття” – 1:0.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>