Гарбуз вагою 560 кг

Студент з Баварії встановив європейський рекорд, виростивши величезний гарбуз вагою 559,5 кілограма. Мартін Рейс посадив свій овоч в кінці квітня і зібрав урожай у вересні. Фахівці австрійської асоціації, які оцінювали і зважували плід Мартіна, відзначили, що це найбільший овоч, будь-коли вирощений за межами Північної Америки. Повідомлення про гігантські фрукти, овочі і ягоди, вирощені фахівцями або любителями, надходять зі всього світу. Так, влітку цього року повідомлялося, що японець виростив найважчий в цьому столітті кавун вагою 111 кг.
Після того, як у 1987 році в Китаї був здійснений запуск першого космічного корабля, учені отримали можливість проводити експерименти із селекції овочів у космосі. В результаті серії успішних дослідів методом “космічної селекції” був виведений новий сорт помідора “Юйфань-1” і новий сорт перцю “Юйцзяо-1”. “Космічні помідори” ростуть в Китаї на двох тисячах гектарів, а “космічні перці” – більш ніж на 13 тисячах. Помідори “Юйфань-1” дуже красиві, солодкі і поживні. Вага “космічного помідора” досягає 250-800 грамів.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>