Мало не потруїв городян

Нещодавно рівняни, які мешкають неподалік перехрестя вулиць Петра Могили та Соборної, потерпаючи від жахливого смороду, мусили викликати санепідемслужбу. Їм здавалося, що хтось потайки вивалив поруч кілька тонн гнилої капусти та цибулі.
Щоправда, відходів не було. Натомість залишився їдкий запах, від якого доводилося затуляти носи. На місце пригоди терміново прибули спеціалісти управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, обласної санепідемслужби і міської дезінфекційної станції. Експертиза санітарно-гігієнічної лабораторії обласної СЕС, дослідивши зразки відібраного грунту, зробила висновок: їдкий запах спричинила отрута для боротьби з комахами – карбофос.
Як повідомили у відділі дезінфекції обласної санепідемстанції, цей препарат п’ять років тому заборонили використовувати у сільському господарстві. За класифікацією він належить до отрут першого класу небезпеки. Відтак, має здатність впливати на центральну нервову систему людини. Найвірогідніше, хтось із мешканців вилив непотрібну отруту на землю і мало не потруїв земляків. Забруднений грунт оперативно вивезли з місця пригоди для санації, а на території, яка була джерелом розповсюдження їдкого смороду, виконали детоксикаційні роботи. 

Володимир БАЗАВЛУЧЕНКО,
м. Рівне

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>