Під час операції у Слов’янську знищено від 7 до 13 сепаратистів, у відповідь Росія готується до вторгнення в Україну

Операція українських силовиків по очищенню міста від терористів, сепаратистів та російських диверсантів у Слов’янську Донецької області уже принесла непогані результати. Спецпідрозділи МВС та СБУ знищили кілька блокпостів сепаратистів та невеликим групами увійшли у місто. За офіційними даними під час сутичок загинули семеро сепаратистів, також чи то отримав поранення, чи то загинув один з силовиків. Самі сепаратисти говорять про 13 загиблих.

Однак за інформацією з джерел Kyiv Post, антитерористичну операцію планують тимчасово призупинили, оскільки різко зросла загроза вторгнення військ РФ.

Сьогодні із погрозливими заявами в адресу України виступив міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Також він віддав наказ про військові навчання за8 кілометріввід українського кордону через загострення ситуації на південному сході Україні.

«Відмашку на застосування зброї проти мирних жителів своєї країни вже дано. Якщо сьогодні цю військову машину не зупинити, то це призведе до великого числа загиблих і поранених. Не сприяє нормалізації обстановки навколо України та оголошені навчання військ НАТО на території Польщі та країн Балтії», - цитує слова міністра «Українська правда».

Також Шойгу не забув у стилі путінської пропаганди згадати про переодягненні загони екстремістів з «Правого сектора», які нібито прийшли розправлятися з мирним населенням Донеччини і Луганщини. Не оминув і вже наділену міфічним екстремізмом Національну гвардію, яка, нагадаємо, на 95 відсотків сьогодні складається з колишніх службовців Внутрішніх військ.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>