Почалася антитерористична операція – є загиблі серед сепаратистів та правоохоронців

Сьогодні зранку у Донецькій області розпочалася антитерористична операція із залученням спеціальних підрозділів різних відомств під керівництвом СБУ. Вночі у східні регіони літаками перекинули чимало людей та техніки.

Поки що найактивніші дії розгортаються у Слов’янську. Мер міста Нелі Штепа, яка підтримала дії терористів у суботу, утекла. Українські спецназівці знищили блок-пост сепаратистів з боку Краматорська та зачистили блок-пост з боку Харкова. Сепаратисти відкрили вогонь по українських спецназівцях без попередження. Серед силовиків, за інформацією міністра МВС Арсена Авакова, є один загиблий та четверо поранених. Як свідчать перехоплені розмови сепаратистів, у них втрати відчутніші.

На одному з блокпостів силовики використали БТР, який відкрив вогонь на ураження. Над містом кружляють гелікоптери. У сепаратистів почалася паніка. Вони прикриваються живим щитом. У Слов’янську біля приміщення МВС зібралося близько тисячі людей. У Краматорську навіть такої підтримки дій сепаратистів немає.

За оперативними даними групи «Інформаційне Опір», які на своїй сторінці у Facebook оприлюднив керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, серед штурмовиків міськвідділу МВС у Слов’янську ідентифіковані військовослужбовців спецназу ГРУ ГШ РФ. Вони разом з мысцевими сепаратистами нині намагаються утримати центр міста. За поки що непідтвердженою інформацією, один з російських спецназівців уже загинув.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>