Такого в Україні ще не було – кажуть німці

Канцлер Німеччини Ангела Меркель застерегла українського Президента Віктора Януковича та Уряд від застосування насильства щодо мирних демонстрантів. Німецькі газети пишуть, що такого в Україні ще не було.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, коментуючи журналістам розгін Євромайдану, заявив, що міжнародна громадськість не терпітиме таких дій української влади. «У моїй пам’яті ще свіжі слова Президента Януковича, який сказав, що в Україні кожен, хто протестує, не порушуючи закон, може почуватися в безпеці».

«Жодного виправдання силовим діям, щоб витіснити цих людей, не буде, – запевнив посол США Джеффрі Пайєт. – Нічого європейського у тому, що сталося в суботу вранці на Майдані, не було. Звістки про провокації, покликані виправдати безчинства силовиків, є особливо тривожними».

Чи покарає Євросоюз тих, хто винен у побитті мирних людей і журналістів, відповідними санкціями, поки що про це не говорять, пояснюючи, що все залежить від подальших подій.

Європейці, як завжди, бояться брати на себе відповідальність.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>