Шість гектарів землі має, ще й на пошті все встигає

Антоніна Галайко вже понад десять років працює начальником поштового відділення у селі Заболотці Іваничівського району. І хоча жінка має технічну освіту (закінчила Львівський політехнічний інститут за спеціальністю інженер-механік), та полюбила цю роботу, яка щодня наповнена газетними новинами і спілкуванням з людьми.

Антоніна Галайко

Антоніна Галайко

Антоніна Леонідівна пригадує, що коли троюрідна сестра запропонувала стати листоношею, деякий час вагалася. Боялася, що не впорається, а потім таки вирішила спробувати, бо де ще у селі можна працевлаштуватися. Тепер і не шкодує, що наважилася ось так змінити своє життя.

– Рівно тиждень працювала листоношею, а згодом перевели мене на посаду начальника відділення. Ним працюю і донині. Також розношу газети на окремі вулиці, бо обов’язків листоноші ніхто не забирав, – розповідає жінка.

Заболотцівське поштове відділення обслуговує два села – Біличі та Заболотці, а це понад півтори тисячі людей. 294 пенсіонери отримують тут пенсії. Полюбилися місцевим жителям наші видання «Вісник+К», його передплачують у 70 оселях, та журнал «Люди і долі», який читають у 20 сім’ях.

– Ми з чоловіком їздили у гості до родичів на Львівщину, то взяли у подарунок «Люди і долі». Журнал дуже їм сподобався, – каже жінка.

Загалом, як підмітила Антоніна Леонідівна, друковані видання передплачують в основному люди старшого віку. Молодь більше цікавиться Інтернетом. Зараз у селі масове безробіття, тож людям важко виділити із сімейного бюджету гроші на газети. Передплачують в основному один-два примірники. Проте є й такі, хто любить читати і не відмовляє собі в цьому. Наприклад, Володимир Романюк передплачує 15 різних видань, Оксана Михалусь – 12. А сама Антоніна Галайко – майже двадцять.

– Це не тому, що працюю на пошті, не подумайте, – сміється. – Просто я і чоловік, наші діти любимо читати. От і вибирає кожен видання до душі.

Вражені, коли дізнаємося, що Антоніна Галайко з чоловіком обробляють шість гектарів поля. Трудяться, як і кожен в селі, бо земля – це основна годувальниця. Виручає тракторець, допомагають дві доньки. А кращий відпочинок для господині – це вишивка, в’язання та квіти.

Наша розмова про роботу і сім’ю постійно переплітається. Антоніна Леонідівна добрі слова адресує своїм найпершим помічницям – дівчатам-листоношам Мирославі Гай та Олені Силці. Вони не лише періодику приносять людям, а й різноманітні товари. Зараз спектр послуг, які надаються поштою, дуже розширився. Тож листоноші мають бути обізнані у всіх галузях. Дівчата працюють, як бджілки, тому все встигають. Як зазначила начальник Іваничівського Цеху №1 ЦПЗ №2 Волинської дирекції «Укрпошта» Антоніна Лобода, Антоніна Галайко – відповідальний, трудолюбивий працівник. Вміє організувати колектив. І просто хороша людина, яку поважають у селі й на роботі.

Руслана ТАТАРИН,

Волинська область

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>