Новий голова Конституційного суду причетний до зникнення справ Януковича

Цікаві факти з життя нового глави Конституційного суду, 56-річного земляка Президента Віктора Януковича, В'ячеслава Овчаренко дізнався Forbes.ua (http://forbes.ua/nation/1355483-interesnye-fakty-o-novom-glave-konstitucionnogo-suda).

З главою держави його зв'язує не лише мала батьківщина, Єнакієво. Так, з 1983 по 1984 рік майбутній суддя працював юридичним консультантом Єнакіївського авторемонтного заводу виробничого об'єднання Орджонікідзевугілля, коли автобазою цього об'єднання керував Янукович.

Видання з'ясувало, що під час другого прем'єрства головного регіонала, в 2006 році, Овчаренко був призначений суддею КС за квотою Партії регіонів. Цікаві факти про нового голови Конституційного суду:

1. Трудовий шлях Овчаренко розпочав керівником телеграфу Єнакіївського міського вузла зв'язку, потім був військовим керівником середньої школи і навіть встиг попрацювати слюсарем.

2. Згідно декларації про доходи Овчаренко за 2011 рік, його сукупний дохід склав 417 тис. грн, ще 40 тис. грн лежали на банківських рахунках. Окрім цього, судді належала земельна ділянка загальною площею6 га, і два житлових будинки – 200 і93 кв. мвідповідно

3. Окрім трьох автомобілів, Овчаренко має сім мотоциклів, у тому числі – новенький, на той час, Harley Davidson 2011 року випуску.

4. У лютому 2013 року фотокореспондент газети Коммерсантъ-Україна Влад Содель опублікував фото Овчаренко зі з'їзду суддів. На зап'ястку Овчаренко був годинник Breguet Marine Chronograph 5827bb/12/9z8. Їх середня ціна – близько $27 000.

Як повідомлялося, у грудні 2002 року, під час першого прем'єрства Віктора Януковича, Овчаренко став головою Єнакіївського міського суду. Після його приходу там розгорівся скандал, пов'язаний зі зникненням документів, що підтверджують судимості нинішнього президента. За даними Української правди, Овчаренко пояснював, що ці матеріали спочатку були відсутні в акті прийому-передачі. Не були знайдені і наряди постійного зберігання з оригіналами судових рішень за 10 різних років, у тому числі – за 1967 і 1970 років, коли Януковичу винесли два вироки.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>