Червона ікра істотно подорожчає

Російська червона ікра нестримно дорожчає. З середини червня в Камчатському краю, де щорічно добувається 40-60% від її загального об'єму, відпускні ціни збільшилися майже на 70%. Причиною цього став не надто успішний початок лососевої путини – риби виявилося менше, ніж очікувалося, пише «Коммерсантъ-Украина» (http://www.kommersant.ua/doc/2238715).

«Відпускні ціни  на Камчатці за останній місяць підскочили з 1200-1500 крб ($37-46) за кілограм до 2100-2500 крб ($65-77)», – розповів глава комітету російського союзу промисловців і підприємців по рибному господарству і аквакультурі Герман Звєрєв.

Очікування значного улову лососевих видів на Камчатці цього року не виправдалися, пояснює керівник союзу промисловців і підприємців Камчатки Сергій Тимошенко. За даними камчатських рибалок, загальний вилов з початку путини склав близько 50 тис. тонн, що майже на 40%% нижче рівня торішнього лову за той же період.

У Україні дефіцит червоної ікри вже відчувається, говорить менеджер по продажах компанії-імпортера риби і морепродуктів «Атлантіс-центр» Микола Приймак. «Тому і ціни трохи піднялися: в опті - приблизно на 2%», – відмітив він.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>