Виїзне засідання регіоналів – репетиція перевороту?

Минулого тижня фракція регіонів у Верховній Раді зі своїми вірними підтанцьовниками, образившись на опозицію, провели виїзне засідання. Прийняли низку законів. Декларували вони, що там взяло участь 244 депутати, опозиціонери ж нарахували всього 182.

Достовірну інформацію отримати неможливо, оскільки депутатів-опозиціонерів туди не впустили. Та, згідно з Конституцією України (що підтвердив і екс-спікер Володимир Литвин, який на парламентських нюансах, як кажуть, зуби з’їв), за проведення «виїзного» засідання треба було проголосувати у сесійній залі. Зібрання на Банковій – це насамперед демонстрація сили та зневаги до будь-яких законодавчих актів України і виклик не лише опозиції, а й народу України. Але вся відповідальність за нього на Президентові – він у нас гарант Конституції з усіма повноваженнями, які взяв на себе, прийшовши до влади. Зрештою, не виключено, що у будь-який момент кожен з присутніх на засіданні може відмовитися від цього – ніхто з них ніде не зареєстрований.

Називати події 4 квітня переворотом чи путчем, здається, занадто, бо ніщо не «переверталося». Влада, ідучи до мети, робить свою справу: щодень проявляє більшу наглість, розуміючи, що за опозицією «бєзмолствующий народ».

Лідія БОГДАНОВИЧ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>