Пільгова пенсія для тракториста

Мені 56 років. 33 з них я пропрацював трактористом: десять на підприємстві «Сільгоспхімії», решту – у колгоспі. В соцзабезі сказали, що я не маю права йти раніше на пенсію. Як же так? Важко працював, стільки тієї хімії нахапався, ноги болять – і чекай до 60 років?
Василь ЛЕВЧЕНКО,
с. Мирославль
Баранівського району Житомирської області

Як повідомили в головному управлінні Пенсійного фонду України у Житомирській області, відповідно до закону «Про пенсійне забезпечення», право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах мають трактористи-машиністи – чоловіки після досягнення 55 років і при загальному стажі роботи не менше 25 років, з них не менше 20-ти на зазначеній роботі. Згідно з даними трудової книжки, Василь Левченко працював з 1986 по 2007 роки на посаді тракториста в сільськогосподарському кооперативі «Новий шлях». На даний час це підприємство не ліквідоване. Тому можливість призначення пенсії на пільгових умовах заявнику може розглядатися на підставі надання до управління Пенсійного фонду трудової книжки та уточнюючої довідки, виданої СК «Новий шлях» за період роботи на посаді тракториста-машиніста.
У разі ліквідації СК «Новий шлях» без визначення правонаступника заявник матиме можливість звернутися до управління Пенсійного фонду в Баранівському районі для розгляду питання призначення пенсії на Комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років.
Крім того, підприємства «Сільгоспхімії» не відносяться до підприємств сільського господарства, тому для зарахування періоду роботи у таких підприємствах для пільгового стажу необхідно документально  підтвердити, що трактористом-машиністом Василь Левченко був безпосередньо зайнятий у виробництві сільськогосподарської продукції  протягом повного польового періоду в рослинництві або протягом  календарного року в тваринництві на підприємствах сільського господарства за направленням підприємства «Сільгоспхімія».
Підготувала Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>