Чистимо кухонні дошки

Насамперед зауважимо, що на кухні у хорошої господині повинно бути не менше чотирьох дощок. Одна – для сирих м’ясних продуктів, друга – для овочів та нарізання їх для салату, третя – для риби, і четверта – для хліба. Після кожного використання їх треба добре вимити і просушити. Тільки хлібну можна просто просушити на сонці.

А дошку для м’яса необхідно ще й продезінфікувати. У домашніх умовах для цього підійде оцет, який вбиває мікроби. Але попередньо її треба вимити миючим засобом, а потім протерти оцтом. Після миття дошку краще вішати, а не ставити, інакше на ребрі залишиться вода – і вона почне гнити.

Так само варто обробляти й ножі. Якщо ви різали м’ясо, то перед подальшим використанням інструмент потрібно добре вимити і протерти оцтом, особливо ножі з дерев’яною ручкою. Поверхню столу теж варто протирати ганчіркою, змоченою оцтом.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>