Народила трійню, а потім – двійню

І у 22 роки стала багатодітною мамою

Коли Вірі Мартинюк з Володимира-Волинського під час огляду УЗД фахівці сказали, що у неї буде трійня, жінка не дуже здивувалась. А чоловік Анатолій навіть зрадів. Сюрпризом була новина під час другої вагітності - "Чекайте двійню". "Бог дав діток і допоможе їх виглядіти", - переконані молоді батьки.

Трійнятам Сашкові, Ромчику та Естер незабаром виповниться чотири рочки. Вони вже знають майже всі букви та радо з бабусею Надею читають Біблію. Дуже хочуть до школи. Молодшим, двійнятам Софійці та Світланці, нема ще й півтора року. Як оті невгамовні слоненята з мультика про Петрика П'яточкіна, всі весело бігають по кімнаті. Виявляється, таке незвичне поповнення для родини Мартинюків не в дивовижу. В Анатолія та його батька є сестри-близнючки.

Нас зустрічають Сашко та Ромчик в елегантних костюмах, дівчатка - в пишних сукеночках. Так, діти - це особливе щастя. Але дати раду такій галасливій компанії нелегко. Комусь животик болить, інший хоче спати, третій - гратись за комп'ютером, четвертий - співати, п'ятий - на горщик. І так щодня. Як же батьки справляються з маленькими дітками?

- Вони - наша гордість, - стверджує тато. - Кілька безсонних ночей, - зате потім скільки радості від щебету та посмішок синів та дочок.

- Важко було перший місяць, - зізнається мама Віра. - Трійнята народились недоношеними, вагою по 1,5 кілограма. Ми довго були в лікарні. А коли виписались додому, мама і чоловік допомагали. Приїжджали Толикові сестри з Рівненщини, так гуртом і няньчили.

Народження трійні - подія неординарна. Тож з такої нагоди Володимир-Волинська міська рада виділила молодій сім'ї сто тисяч гривень. Міський голова Петро Саганюк допоміг взяти безпроцентний молодіжний кредит у 230 тисяч гривень (половину суми погасила держава). За ці кошти Мартинюки почали розширювати дім. Добудували другий поверх. До речі, всі роботи, пов'язані з ремонтом та будівництвом, чоловіча половина родини виконує сама. У дідуся Петра і в Анатолія та їх рідних золоті руки.

Коли народилась двійня, бабуся дивилась за трійнятами. А Віра колисала Софійку та Світланку.

У просторих кімнатах, незважаючи на веселу метушню дітвори, чистота й порядок. Коли в дітей тиха година, Віра любить пофантазувати та робить різні прикраси. Поки дорослі ведуть свої розмови, старші діти не сумують - бавляться іграшками. А от молодші вередують, але швидко заспокоюються, коли тато бере їх на руки. Маленькі Світланка та Софійка - його улюблениці. Для Анатолія велика сім'я не дивина. Адже він сам з багатодітної родини, де виховувалось 11 дітей. Тож у володимир-волинських Мартинюків все попереду.

Руслана ТАТАРИН,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>