Козаки підписали угоду з єпархією

Днями у Волинській єпархії УПЦ митрополит Ніфонт підписав угоду про співпрацю з головним отаманом міжнародної організації “Козацтво Запорізьке” Волинського округу Петром Олешком.
– Козаки завжди були православними, захищали святині та боронили людей.  Хоч ми вже давно співпрацюємо з браттями-козаками, але офіційно угоду підписуємо тільки зараз, – зазначив владика.
– Сьогодні наша організація об’єднує п’ять областей – Рівненську, Львівську, Волинську, Хмельницьку, Тернопільську. У козацькій команді нараховується 1732 члена. Тільки на Волині є 420 козаків. Це люди різного віку і професій: будівельники, міліціонери, працівники прокуратури та малого бізнесу. Й нині наші козаки допомагають Церкві боронити святині: наш підрозділ охорони оберігає Почаївську та Києво-Печерську лаври. Волинські козаки допомогли в спорудженні храмів в районі Вишкова та на вулиці Львівській, посприяли у відбудові в’їзної брами в Чарторийському монастирі.
Марія ДУБУК,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>