Приїжджайте жити у Тумин

Кілька років тому «Вісник і Ко» писав про село Малі Цепцевичі Рівненської області (багатодітні сім’ї, в одній хатині тісняться по 15 чоловік, обмаль орної землі, переповнена школа).
А у нашому селі Тумин Локачинського району все навпаки: народжуваність мала, хати пустують (непогані хати і недорогі), село практично вимирає. Школа дев’ятирічна, велика і нова, але скоро не буде кому в ній вчитися. В селі є два магазини, поштове відділення, медичний пункт, гарна Свято-Миколаївська церква. Земля у нас родюча, грунт легкий, пісковий. Добре родить картопля, буряк, овочі, зернові. А землі кругом – море, і все заростає бур’яном, адже колгоспу немає, а та горстка людей не в змозі стільки окультурити. Навколо села ліси, багаті на ягоди і гриби. Восени опеньків стільки, що ніде ногою стати. З усіх-усюд люди їдуть в Тумин по гриби. Навіть є ставок, де можна купатися і ловити рибу.
Один недолік – село розташоване за сім кілометрів від траси Луцьк–Володимир-Волинський. І то не біда: є дорога, висипана щебенем, а на 2006 рік планується асфальтівка. До райцентру приблизно 20 км. Маршрутка їздить двічі в день. Газифікація також є у планах на 2006 рік, але у селі залишилося зовсім мало молодих сімей. Кому ж його проводити, той газ?
Отож, через вашу газету хочемо запросити до нас на пос-тійне місце проживання людей, які хочуть працювати на землі і які не мають де жити. Душа болить, коли дивишся на порожні будинки, у яких лунав би дитячий сміх. Приїжджайте, трудіться, живіть і насолоджуйтеся красою нашого поліського краю!

З повагою Людмила МЕЛЬНИЧУК,
с. Тумин, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>