«Жучки» у міськвиконкомі

Вранці минулої п’ятниці начальник відділу Луцького міськвиконкому з координації роботи міського пасажирського транспорту Федір Корецький випадково виявив у своєму службовому кабінеті підслуховуючу апаратуру. Коли ж чиновник хотів її демонтувати, в приміщення увірвалися троє чоловіків у цивільному і попросили віддати те, що вони тут “забули”. За словами Федора Корецького, коли він відмовився виконати прохання незна-йомців, до нього застосували силу.
Невідомі виявилися працівниками міліції. Розрядив ситуацію, що склалася, голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк. Він пояснив, що міліціонери прослуховували чиновника з дозволу суду за підозрою в хабарництві.
Начальник управління УМВС у Волинській області полковник Віктор Швидкий розповів, що документування “підпільної” діяльності чиновника міліція вела два місяці. Підставою для встановлення спостережної аудіовідеоапаратури стала заява жінки-підприємця з Луцька. Вона розповіла, що за виділення маршруту для пасажирських перевезень з неї вимагають хабар. Загалом за допомогою “жучків” вдалося задокументувати більше десятка випадків хабарництва. Суми хабарів коливалися від 50 до 500 доларів США.
Минулої суботи за матеріалами відділу Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю прокуратурою Волинської області було порушено кримінальну справу проти Федора Корецького, а його самого затримано. Після цього в органи УМВС надійшло ще одинадцять заяв від бізнесменів з Луцька та Луцького району зі скаргами на дії Федора Корецького, отже, проблем з доказовою базою виникнути не повинно.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>