На зрізі старого ясена проявилися дзвін та голуби

Підпис відсутній

Підпис відсутній

Біля Свято-Михайлівського храму, що у місті Луцьку (мікрорайон Вишків) – дивина. Коли зрізали дерево, яке росло на церковному обійсті, на пеньку проявився… дзвін, що б’є. А коли попиляли стовбур на колоди, то на двох з них проступили голуби!Ті ясени посадили біля клуба (саме це приміщення нині служить людям за церкву, поки будують новий храм) десь у шістдесятих роках минулого століття, розповів нам Василь Ваколюк. Тоді то було село Вишків, тепер – мікрорайон міста Луцька. Місцеві жителі пригадують, що за Польщі тут знаходився “Дім Просвіти”. Люди впросили владу, аби це приміщення їм віддали під церкву. Згодом, коли прийшли “совєти”, з храму зробили хату-читальню, бібліотеку, а потім відкрили у ньому клуб. Щоб озеленити територію, висадили алею ясенів.
До тої пори височіли дерева. Але недавня буря пообтрушувала з ясенів гілля на дах старої церкви, пошкодивши покрівлю. Тож громада вирішила “прорідити” алею.
– Ми зрізали це дерево першим, – розповідає настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Степан Гайгель. – Я побачив на пеньочку дивовижне зображення – дзвін, що б’є, й інші дерева зачіпати не зважився. Тільки пообтинали гілля, аби воно більше на шифер не сипалося.
Та ще більша несподіванка чекала на парафіян, коли стовбур ясена порізали на колоди. На двох із них проступили голуби! Причому всі інші кругляки були зі звичайними серцевинами.
– Звідки всередині дерева взялися такі дивні зображення? – запитую в отця Степана.
– То є диво Господнє, а не рукотворне, такого зумисно не зробиш, – каже священик. – Дзвін – символ благовісту, голуб – Дух святий. Так Господь підтримує нас у вірі і закликає до молитви. Владика Михаїл благословив зробити навіс над пеньочком, аби опади не руйнували його.
Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк
Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>