Офіцерські сім’ї виганяють на вулицю

Ігор ГАЙКОВ: “Невже будемо жити у палатці?”

Ігор ГАЙКОВ: “Невже будемо жити у палатці?”

Від зими до зими під загрозою виселення живуть у місті Дубно дві офіцерські сім’ї, в одній з яких троє, а в іншій – двоє дітей. За судовим рішенням родини змушені віддати обжите протягом п’яти років обійстя (про цей випадок “Вісник + К” раніше уже писав).

На військовій службі офіцери Василь Федун та Ігор Гайков більше 20 років. Відповідно до законодавства, обох уже давно повинні були забезпечити житлом. Втім жили де доведеться – у найманих оселях, у близьких та рідних. Щасливий шанс мати власне помешкання трапився, коли командування військової частини уклало договір із одним з дубенських підприємців про викуп приміщення спортивного магазину, який Гайков і Федун повинні були переобладнати під обійстя. Одному перепадало 78 квадратних метрів, іншому – 115. Офіцери  зробили внутрішній ремонт, опалення, підвели комунікації тощо.
Тільки ось, починаючи із 2004 року, власник змінив своє рішення стосовно продажу. Чому – не відомо. Можливо, через те, що не було проплати з боку військового відомства. А може, не задовольнила оціночна вартість, яка “не встигала” за постійним подорожчанням. Словом, з’явилося попередження про виселення офіцерських сімей. Далі почалася довготривала судова тяганина, яка врешті-решт завершилася рішенням суду про виселення. Аби люди не опинилися на вулиці, командування частини почало шукати вихід із проблемного становища. Справа дійшла до Міністерства оборони, у якому сім’ї побували до десятка разів. Та намарне. Досі різноманітні обіцянки вирішення не знайшли.
Торік напередодні зими до Федунів та Гайкових уже навідувалися працівники виконавчої служби. Офіцерські дружини заявили, що їх з домівок лише силою винесуть. А глави сімей поставили військову палатку у центрі міста і готові були на зиму переселитися. Втім, до безпрецедентного випадку справа не дійшла. Ситуація на деякий час вляглася. А ось нині грім знову грянув, бо надійшло нове попередження про виселення. На спірну площу претендує товариство, яке “об’єдналося” з попереднім власником цього приміщення.
Невже ні у кого не болить серце, що військовослужбовців з їхніми дітьми викидають на вулицю, і їм нікуди подітися?..
Сергій НОВАК,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>