Народила, пригорнула… і втекла з лікарні

У Дубенській лікарні матері та дитини траплялося різне, але такого, як зізнаються працівники медичного закладу, ще не було – звідси одразу на другий день після пологів втекла 26-річна мама. І це при тому, що малюк цілком здоровий, народився благополучно (заважив 3 кілограми 200 грамів), а на вигляд – справжній красень.

– Ця історія вже із самого початку видалася доволі дивною, – розповідає лікар-акушер-гінеколог Лілія Лоза, яка у незнайомки приймала пологи, – бо вагітна жінка чекала на викликану швидку допомогу серед ночі не вдома, а на міській вулиці. Жодного документа при ній не було. А вже у лікарні молодиця пояснила, що вона – із сусіднього селища Млинів, а у Дубні навчається в культосвітньому училищі. Наголосила також, що перебуває на медичному огляді у Млинівській лікарні, а заодно пообіцяла, що родичі за день-другий привезуть її обмінну медичну картку.
Наскільки надана інформація відповідає дійсності, задумуватися над цим у медиків не було часу. Бо вже буквально через п’ятнадцять хвилин після прибуття у лікарню у Ганни Прокопчук (так назвалася висока білявка) почалися пологи. На щастя, пройшли вони вдало. Ось тільки коли мамі дали малюка, щоб пригорнула до себе, медикам здалося, що жінка відвертає від дитини погляд…
Далі – більше: вже у полудень “новоспечена” мама чомусь почала перевіряти, як у палаті відчиняються вікна. Це, як з’ясувалося далі, була своєрідна “пристрілка”. Втім, втекла горе-мама з лікарні за інших обставин. Коли вона у супроводі медперсоналу направлялася на обстеження до кабінету флюорографії, то на подив усім кинулася навтьоки. Прямо у капцях вибігла за двері, а далі – наче у воду канула.
Наразі її розшукує міліція. Закономірно, що цей пошук почався з місць, вказаних самою Ганною Прокопчук. Втім, уся представлена інформація виявилася неправдою: у Млинові така особа не проживає, в училищі не навчається, у млинівській лікарні – не перебуває на обліку.
То хто ж вона і чому наважилася на такий незрозумілий та бездушний вчинок? Врешті, навіть не це питання найбільше турбує. Найбільше дивує – чим завинило дитя, щоб ось так, тільки-но з’явившись на світ Божий, залишитися сиротою. Зрештою, у перші дні навіть без мами хлопчик сирітства не відчуває, бо ним по-материнськи опікуються медичні працівники.
Сергій Новак,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>