Вистрелив коханій у скроню, бо не захотіла… любощів?

У Рівному знову трапилася трагедія: юнак вистрелив у голову своїй дівчині... На жаль, медикам не вдалося врятувати бідолашній життя –22-річна Олена померла у лікарні. Що спонукало хлопця на такий вчинок? Він нині перебуває в ізоляторі тимчасового тримання і дає свідчення правоохоронцям.

Куля застрягла у голові дівчини
Жили Роман та Олена на одній вулиці недалеко один від одного. Він – колишній військовослужбовець, вона була працівницею супермаркету. Молоді люди давно зустрічалися – за словами хлопця, дружні стосунки підтримували уже близько року. А тієї ночі пара залишилася на ніч у Романа.
Що передувало трагедії, нині відповісти однозначно не може ніхто. Слідство триває, правоохоронці чекають результатів кількох експертиз.
Не виключено, напередодні пара вживала спиртне. А надранок між молодими людьми виник конфлікт. За однією з неофіційних версій, хлопець почав домагатися своєї подруги, а вона відмовила йому у близькості. Чи не тому спересердя натис на курок?
Постріл пролунав після четвертої години ранку. Хлопець випустив кулю у скроню дівчини, а тоді сам зателефонував на “швидку”. Медики, котрі прибули на виклик, застали жахливу картину: закривавлена Олена безпорадно лежала на ліжку. Та вона ще дихала. Дівчину забрали у міську лікарню – госпіталізували у реанімаційне відділення, де робили усе, аби врятувати пацієнтці життя. Однак медики не всесильні. Ще понад добу вони боролися за життя Олени. Проте врятувати її так і не змогли – надто серйозну травму вона отримала: куля пробила череп, пройшла крізь мозок, вдарилася у кістку з протилежного боку, відскочила від неї й застряла на півдорозі...
Тим часом Романа вже затримала міліція. Слідчо-оперативна група була на місці трагедії одразу після повідомлення медиків. Правоохоронці застали хлопця вдома, знайшли і капсульний пістолет “Магнум” четвертого калібру, з якого було зроблено фатальний постріл.
– Можу сказати, що видимих слідів насильства, опору потерпілої у згаданій квартирі не виявлено, – коментує перший заступник начальника Рівненського міськвідділу міліції, начальник кримінальної міліції Михайло Зубчик. – Зі слів підозрюваного, дівчина лежала на ліжку, коли він вистрілив. Що спонукало до такого кроку? Ще важко відповісти. Можливо, так хлопець намагався спонукати дівчину до того, аби вона виконала його бажання. Не відкидаємо і версію необережного поводження зі зброєю.

«Підстрелив» – не значить «убив»
– Звідки у підозрюваного пістолет?
– Хлопець пояснив, що придбав його у магазині, який має право на торгівлю такого виду зброєю. На користування нею спеціальних дозволів не потрібно. Каже, що заплатив за свій “Магнум” 1500 гривень. Навіщо йому був пістолет, слідство з’ясовує.
– Між молодими людьми були інтимні стосунки?
– Як пояснює Роман, тієї ночі – ні. Поки висновку судово-медичного експерта нема.
За фактом порушена кримінальна справа – за ч.1, ст.121 (нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть). Роман затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.
Хлопець написав явку у міліцію, де визнав свою вину. Нині жалкує, що все так фатально закінчилося. Та ніяке, навіть найщиріше каяття, не підніме з могили Олену, не принесе розраду її рідним.

***
В Інтернеті з’явилося повідомлення, що сьогодні йде мова про те, аби УСІМ в Україні дозволили користуватися навіть зброєю травматичної дії (нині право її носити мають лише окремі категорії громадян). До чого це призведе – навіть спрогнозувати важко.
Наталія КРАВЧУК,
м. Рівне

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>