У 95% населення України зараз діагностують імунодефіцит, та ще й високого ступеня. Як підтримувати імунну систему? Ось що рекомендують фахівці нетрадиційної медицини.
Стан імунної системи залежить від ряду чинників: повітря, яким людина дихає, їжі, яку людина вживає, стану її нервової та психічної систем. Тому потрібно їсти якісні продукти, пити чисту воду, дихати свіжим повітрям, уникати стресів. На жаль, ці умови сьогодні не так уже й легко виконати. Тому потрібно допомагати своїй імунній системі боротися з негативними чинниками. Зокрема помічними є такі засоби:
– перемолоти на млинку для кави суміш зерен пшениці, ячменю та вівса (по 1 столовій ложці), залити окропом, настояти дві години. Це “круп’яне молочко” пити теплим тричі на день перед їдою;
– 100 г мелених ядер горіхів, 100 г обчищених тертих яблук, сік двох лимонів, 1 столову ложку меду змішати. Вживати по 1 столовій ложці перед їдою 2-3 рази на день;
– 1 лимон із цедрою розтерти з 1 головкою часнику, додати 0,5 перевареної води, настояти 3-5 днів. Вживати по 1 столовій ложці зранку натще;
– в емальовану каструлю покласти 3 штуки кураги, 3 штуки інжиру, 5 штук чорносливу, 1 столову ложку родзинок, 1 натерте яблуко, 2 кружальця лимона, залити 2-3 склянками води, кип’ятити 5 хвилин, випити протягом дня;
– суміш із кардамону, гвоздики, кориці, імбиру (по дрібці) залити склянкою води, кип’ятити 5 хвилин на малому вогні, змішати 1/3 склянки з 2/3 склянки молока і випити, коли відчуваєте втому, слабкість або коли мерзнете;
– змішати 100 г квіток бузини, по 50 г листя берези, квітів терну та листя кропиви. Дві столові ложки суміші залити 0,5 л окропу, кип’ятити дві хвилини, процідити, додати до смаку лимон і мед, пити по третині чотири рази на день;
– додавайте до салатів подрібнене насіння соняшнику, гарбуза, льону.
Comments: |