Іноземних кілерів затримали дубровицькі міліціонери

Іван ДУБІНЕЦЬ

Іван ДУБІНЕЦЬ

Я думав, що таке буває тільки у детективних фільмах. Надійшла оперативна інформація про підозрюваних у скоєнні резонансного злочину – вбивства: злочинці на автомобілі “Фольксваген-Пасат” рухаються у напрямку державного кордону. Буквально через півгодини три іноземні кілери були затримані на митному переході Городище при спробі втекти з України. Про подробиці цієї блискавичної операції нам розповів начальник Дубровицького районного відділу міліції Рівненської області майор Іван Дубінець. Коли вся країна готувалася зустрічати Новий рік, дубровицькі правоохоронці ловили бандитів. Зі своїми професійними обов’язками міліціонери справилися успішно. Саме вони – правоохоронці з поліської глибинки – втілюють в життя передвиборний лозунг Президента: “Бандити сидітимуть в тюрмах!”

 

– 29 грудня минулого року о десятій годині вечора мені на мобільний зателефонував начальник карного розшуку УМВС у Рівненській області Василь Забейда, – розповідає Іван Дубінець, – і повідомив, що у нашому напрямку на автомобілі “Фольксваген-Пасат” червоного кольору їдуть три особи: два громадяни Росії і один громадянин Білорусі, не виключено, що з ними може бути четверта людина. Попередив, що бандити можуть бути озброєні. Вони здійснили розбійний напад, вбили валютника на території Одеської області в місті Бєлгород-Дністровський, тепер намагаються втекти за кордон. Повідомив прізвища підозрюваних.
Саме в цей період, з 15 грудня 2006-го по 15 січня 2007 року, на всій території України проходило комплексне відпрацювання, тобто особовий склад правоохоронних підрозділів був переведений на посилений варіант несення служби. Майор Дубінець дав вказівку черговому по райвідділу старшому оперуповноваженому майору Годунку  поінформувати особовий склад про отримане орієнтування.
– В цей час біля кордону поряд з митним переходом Городище чергувала мобільна група наших працівників на чолі з дільничним інспектором Петровичем, – продовжує начальник міліції. – Я відразу зв’язався з ними та з митницею. Минуло кілька хвилин, і черговий мені доповів: злочинці знаходяться на кордоні. Часу на роздуми не було – негайно відправили оперативну групу у повному екі-піруванні з автоматами на митний перехід. Слідом виїхала слідчо-оперативна група.
За словами Івана Івановича, якби минуло ще хоч п’ять хвилин, злочинці могли б втекти з України, адже вони вже майже оформили всі документи і пройшли митний огляд: перевірили їхній автомобіль та особисті речі. 
– Хочу відзначити – наші працівники спрацювали професійно та грамотно, – розповідає майор Дубінець. – Злочинці навіть не встигли нічого запідозрити, тому поводили себе спокійно: двоє були в машині, один заповнював декларацію.
Оперуповноважений капітан міліції Ольховик на митному посту перевірив, чи дійсно це ті люди, яких розшукують, збираються перетнути кордон. З’ясувалося – прізвища осіб та марка автомобіля повністю співпадають. Міліціонерам дозволили заїхати на митний перехід, адже доступ сторонніх осіб туди обмежений. Двох бандитів, які сиділи у “Фольксвагені”, правоохоронці відразу затримали, вони ніякого опору не чинили. Третього – під час оформлення документів. Пояснили зловмисникам, що вони підозрюються у скоєнні важкого злочину – вбивства.
Таке блискавичне затримання, за словами Івана Івановича, кілерів просто приголомшило, як кажуть, вони навіть не встигли рипнутися. Дубровицькі правоохоронці виконали всі документальні та юридичні формальності, оглянули автомобіль, але нічого протизаконного не виявили. Зброї в них не було, тільки знайшли ще один паспорт. Злочинців розвели по різних машинах, щоб вони не спілкувалися один з одним, і доставили у райвідділ у Дубровицю. Спочатку бандити ніяких показів не давали, тільки стверджували, що їдуть на Новий рік у гості в Білорусь. Того вечора були затримані:  Ігор І., 1981 р. н., Юрій Р., 1960 р. н., Олександр С., 1973 р. н. За попередньою інформацією, один з них вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності – відбував покарання за вбивство, двоє інших також мають судимості.
– Я доповів обласному керівництву, – розповідає начальник міліції. – Наступного дня бандитів відправили в Рівне, а звідти їх забрали одеські колеги. Користуючись нагодою, хочу подякувати нашим працівникам за професіоналізм у роботі: оперативному черговому майору Анатолію Годунку, слідчо-оперативній групі на чолі з оперуповноваженим Сергієм Родзіним, оперуповноваженому карного розшуку Івану Ольховику, дільничному Едуарду Петровичу, капітану Завалюку з підрозділу внутрішніх військ.
Кость ГАРБАРЧУК,
Рівненська область
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>