Техніка, яка рятує людей

Два новенькі автомобілі першої допомоги на шасі „ГАЗелі” прямо з Прилуцького заводу „Пожмашина” надійшли днями у розпорядження рятувальників Волині від МНС України. Ця спеціальна техніка поповнить парк машин аварійно-рятувального загону в обласному центрі та місті залізничників Ковелі. На борту кожного з автомобілів є унікальне обладнання для визволення людей з-під завалів та з понівечених автомобілів під час ДТП, для потужного освітлення місця роботи рятувальників вночі. Спеціальний гідроінструмент дозволяє розрізати металеві грати та відкривати броньовані двері, що дуже часто стають пасткою для власників квартир. Пневмоподушки, які дозволяють підіймати вантаж (залізобетонні панелі, автомобілі тощо) вагою до 40 тонн!
Крім того, у компактному та маневреному автомобілі знайшлось місце для водяного насоса, а завдяки спеціальним стволам скорочується час гасіння пожежі.
Також є апарати для роботи рятувальників у непридатному для дихання середовищі, спеціальні костюми для хімічного захисту.
Слід сказати, що один такий автомобіль вже більше трьох років безвідмовно служить рятувальникам обласного центру, і завдяки його спеціальному обладнанню вдалось врятувати декілька десятків людей.
Володимир Нестеров,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>