Чарторийському монастирю – 10 років

Нещодавно Волинь відвідав Предстоятель Української православної церкви Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Володимир. Він побував у Маневицькому районі в Чарторийському чоловічому монастирі, який цього року відсвяткував 10-річчя свого заснування. Хоча з історичних джерел відомо, що Хресто-Воздвиженський собор тут збудований ще у XII столітті. Однак атеїсти в радянські часи перетворили його на… зерносховище. У 1997 році собор в аварійному напівзруйнованому стані, без куполів і покрівлі передали чернечій громаді.
Митрополит Володимир освятив церковний престол храму Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього у Чарторийському монастирі, відслужив боженственну літургію разом з митрополитом Луцьким та Волинським Ніфонтом, архієпископом Вінницьким та Могилів-Подільським Симеоном, єпископом Володимир-Волинським і Ковельським Никодимом. Співслужили на літургії більше ста священиків, а помолитися у храм прийшли не тільки жителі Волині, але й сусідніх областей. Митрополит Володимир подарував братії монастиря ікону Божої Матері.
Валентин МАРЧУК,
священик,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>